Disse linkes sterkest til klubben

Oppdatert: 13. June 2021

Imens fotball-EM kringkastes, foregår det utvilsomt arbeid på bakrommet i Newcastle-leiren. Hovedfokuset skal være sentralt på midtbanen, på midtstopperplass og på topp.

Midtbanespillere
Joe Willock
Arsenal-gutten, som i Newcastle-drakten ble den yngste spilleren til å score i syv strake kamper, er uten tvil plassert øverst på Steve Bruce sin ønskeliste. Den anvendelige og svært fotrappe midtbanemannen har dratt tilbake til London, men Arsenals planer for 21-åringen er ikke kjent. Det ville overraske stort om The Gunners ville lytte til bud på deres eget akademiprodukt, etter den elleville formen som Willock viste i Newcastle-drakten. Om en overgang skulle være en mulighet, er det antatt at Newcastle vil gjøre sitt ytterste for å sikre signaturen til engelskmannen, selv om det skulle bli av det kostbare slaget. Det er begrensende midler til rådighet denne sommeren, men for den rette spilleren vil antakelig et større beløp kunne bli tilgjengeliggjort.

Hamza Choudhury
Newcastle hadde en låneavtale på plass for Leicesters 23 år gamle midtbaneanker i januar, men grunnet skader i egen tropp og avslag på et bud, valgte Brendan Rodgers å beholde spilleren. Nå tyder det meste på at Leicester har sikret seg signaturen til Boubakary Soumare, en midtbanespiller som Newcastle forsøkte å hente for en stund tilbake. Alt ligger til rette for en overgang i sommer, enten i form av en permanent overgang eller et låneopphold med opsjon på kjøp. Bruce har tidligere uttalt at han «liker» spilleren. Det er antatt at en overgang for 23-åringen ikke vil stenge døren for Willock.

Andros Townsend
Vingen, som tilbrakte siste halvdel av 15/16-sesongen på Tyneside, fikk 13 kamper for klubben og noterte seg for fire scoringer, er klubbløs neste måned. Da fyller han også 30 år. Ifølge rapporter er Newcastle igjen interessert i å hente spilleren tilbake til St. James’ Park, noe Rafael Benitez forsøkte å gjøre ved flere anledninger. Nå synes det som at Steve Bruce leker med samme tanke.

Forsvarsspillere
Kristoffer Ajer
En nordmann som definitivt har blitt diskutert på bakrommet i Newcastle-leiren, er Kristoffer Ajer. Nordmannen presser på for å forlate Celtic denne sommeren, og Newcastle har flere ganger blitt nevnt som en mulig destinasjon. Siste nytt er at Bayer Leverkusen forsøker å kapre 23-åringens signatur, men frem til noe er avgjort er dette en overgang som det er verdt å holde et øye med.

Tosin Adarabioyo
Midtstopperen imponerte i et relativt tett Fulham-forsvar denne sesongen. Som følge av nedrykket rapporteres det om en utkjøpsklausul på omkring ti millioner pund, noe som skal ha fått Newcastle til å våkne. Selv om Newcastle har svært god dekning på midtstopperplass, var dette en posisjon som Bruce forsøkte å forsterke før starten av forrige sesong. Arsenal linkes også til en overgang.

Nathaniel Phillips
Liverpool-spilleren slo gjennom denne sesongen etter store skadefrafall i midtforsvaret. Til tross for mye skryt av trener Jurgen Klopp, er spilleren under normale omstendigheter langt unna en førsteellever. Ifølge troverdige Alan Nixon er Newcastle interessert i å kjøpe spilleren for omkring ti millioner pund. Konkurransen er imidlertid til stede, da blant andre Burnley har spilleren på listen sin.

Ainsley Maitland-Niles
Newcastle har i lengre tid vært interessert i Arsenals svært anvendelige spiller, som kan bekle samtlige posisjoner på midtbanen og sidebackene. I januar var det diskusjoner om å hente Maitland-Niles på lån, men spilleren endte til slutt opp i West Bromwich. Det er antatt at 23-åringen er tilgjengelig for en overgang i sommer, noe som gjør det naturlig at Newcastle vil følge med på spillerens situasjon i London-klubben.

Jetro Willems
Det er uvisst om Newcastle kommer til å forsøke å hente nederlenderen, men venstrebacken har gjort det helt tydelig at han ønsker en retur til St. James’ Park. Spilleren er klubbløs, men Newcastle er usikker på 27-åringens helsetilstand.

William Saliba
Newcastle har definitivt utpekt Arsenal som et sted å lete etter unge juveler. Den franske midtstopperen skal være en slik juvel, som Newcastle har på listen, om spilleren skulle bli tilgjengelig for en overgang. Saliba var utlånt til Nice fra nyttår, hvor han fikk 22 kamper. Det er imidlertid uvisst om franskmannen er i Mikel Artetas planer for den kommende sesongen. Ifølge troverdige Simon Jones, som skriver for Daily Mail, skal Newcastle ønske å hente spilleren på lån. Også The Chronicle har bekreftet at The Magpies følger situasjonen.

Angrepsspillere
Joshua King
Nordmannen har vært linket til klubben i lang tid. For Newcastle anses 29-åringen desto mer attraktiv nå, da spilleren står uten klubb neste måned. Troverdige Alan Nixon meldte i januar at The Magpies ville forsøke å sikre seg nordmannens signatur i sommer. Det er antatt at King selv er åpen for en overgang til St. James’ Park, hvor han har tydelige forbindelser i form av Callum Wilson, Ryan Fraser og Matt Ritchie. Kings anvendelighet, og samarbeidsevner med Wilson og Fraser, og det faktum at han kan ankomme vederlagsfritt, gjør at landslagsspilleren stikker seg ut et som en het kandidat til å ankomme St. James’ Park i løpet av sommeren.

Adam Armstrong
Adam Armstrong noterte seg for hele 28 scoringer for Blackburn denne sesongen. Spissen er et ettertraktet navn blant Premier League-lagene, hvor særlig West Ham nevnes hyppig. Newcastle følger også spillerens situasjon tett. Ifølge tidligere rapporter sikret Newcastle seg en videresalgsklausul i avtalen med Blackburn, som gir klubben 40 prosent av en fremtidig salgssum. Det betyr også at Newcastle kan få han betraktelig billigere om klubben skulle kjøpe spilleren.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login