Oppdatering på overgangsfronten

Oppdatert: 30. January 2021

Overgangsvinduet stenger ved midnatt til 2. februar. Ifølge The Athletic jakter Steve Bruce tre (!) signeringer på tampen av overgangsvinduet. Tiden er imidlertid i ferd med å renne ut, så det må handles raskt og lages plass til mulige nyervervelser. TAN ser nærmere på hvem som kan komme inn og ut døren.

Inngående overganger
Hamza Choudhury
Den 23 år gamle Leicester-spilleren huskes kanskje best av fansen får den hårreisende taklingen på Matt Ritchie i startfasen av forrige sesong. Vingen ble skadet, og måtte belage seg på en lengre tid på sidelinjen. Ifølge flere troverdige medier er Newcastle i samtaler med Leicester å hente den aggressive midtbanespilleren til klubben. På fredag kunne Bruce bekrefte at Choudhury er en spiller som han «liker», til tross for tidligere å ha slaktet måten spilleren taklet Ritchie på. Leicester skal være villige til å sluttføre en overgang, men Brendan Rodgers har uttalt at det avhenger av om klubben rekrutterer en erstatter før vinduet stenger. Ifølge rapportene skal Leicester foretrekke et salg av sin egenproduserte spiller, mens Newcastle, som kjent, ønsker å hente spillere på lån. Det er imidlertid gode muligheter for at partene kommer til enighet om en leieavtale, med opsjon på kjøp.

Ainsley Maitland-Niles
Arsenals 23-åring er en svært anvendelig spiller, og har vist at han kan levere på et svært høyt nivå. Maitland-Niles står med hele fem landslagskamper for England, til tross for den svært tilspissede konkurransen det er på sidebackene. Spilleren kan bekle de fleste posisjoner på midtbanen, samt begge sidebacker. Spilleren skal være tilgjengelig for et utlånsopphold, noe som har fått flere klubber til å sikle etter spilleren. I sommer var også Newcastle sterkt linket til Arsenal-produktet. Ifølge The Telegraph er Newcastle blant klubbene som forsøker å få i stand en leieavtale med Arsenal.

Øvrige
Newcastle har denne måneden blitt linket sterkt til venstrebackene Jetro Willems og Brandon Williams. Bruce bekreftet langt på vei at førstnevnte ikke er aktuell for en retur til klubben på nåværende tidspunkt, ettersom spilleren ikke har spilt kamper på lang tid. Når det gjelder Manchester Uniteds Williams, skal ikke spilleren være tilgjengelig for et utlånsopphold.

Utgående overganger
Matt Ritchie
Bruce uttalte på fredag at Matt Ritchie er til salgs, dersom klubben mottar et solid bud på spilleren. De siste dagene har det blitt rapportert om at Bournemouth forsøker å hente tilbake 31-åringen til klubben, som har legendestatus der. Ritchie har blitt linket til Chamionship-klubben i lengre tid nå, og det er uvisst hvordan vingen stiller seg til en retur til The Cherries. For øyeblikket har ikke Bournemouth lyktes i forhandlingene med Newcastle United, men ettersom vingen var ekskludert fra dagens kamptropp, kan det være at en avtale skal nærme seg.

DeAndre Yedlin
Amerikaneren er annen spiller som linkes sterkt bort fra klubben. Ifølge flere utroverdige kilder skal høyrebacken allerede ha kommet til enighet med Galatasaray. Mediene spriker om 27-åringen slutter seg til den tyrkiske giganten allerede nå eller ved sesongslutt. Ettersom høyrebacken ikke var inkludert i dagens kamptropp mot Everton, til tross for at visumproblemet nå skal være løst, kan det vise seg å være hold i at lynbacken er i ferd med å forlate klubben i skrivende stund.

Øvrige
Ellers ønsker selvsagt Steve Bruce at Christian Atsu, Achraf Lazaar og Henri Saivet skal forlate klubben før overgangsvinduet stenger. Trioen, som er utelatt fra 25-mannstroppen, synes imidlertid ikke å stresse med å forlate klubben før deres kontrakter utløper til sommeren.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login