Om oss

newutd.no er et nettsted for Newcastle-supportere i Norge, men svensker, dansker og andre som forstår det som skrives på sidene våre er selvsagt også velkomne. Formålet vårt er å ha et verdig nettilbud til våre medfans.

av Nordin Chena

Jeg holdt på å leke litt med forskjellige Newcastle-sider med varierende kvalitet fordi det var moro og ikke minst veldig lærerikt. Selv om mine første sider ganske sikkert var å finne på nett høsten 2002, var det ikke før i mars året etterpå at tanken om NewUtd oppstod.

Domene og webhotell ble kjapt bestilt og ideene ble skrevet ned etter hvert som de ble klekket ut. Jeg brukte en del tid på å få med folk på prosjektet, og det var heldigvis noen ildsjeler som ønsket å bidra. Planene var store, og sidene skulle selvfølgelig stå klare til sesongstart 03/04.

Slik gikk det imidlertid ikke. Som aktiv fotballspiller hadde jeg rett og slett ikke tid til å jobbe med prosjektet. Og når man har skole i tillegg sier det seg selv at det ikke går. Ett år senere, i april 2004, lå fortsatt prsjektet på is. Systemet var oppe, men de fleste linkene sto døde og tomme. Først i juni øynet jeg sjansen til å gjenoppta planene. Eksamen gikk glimrende, og siden jeg var avgangselev var det ikke mye skole i juni måned det året.

Med mye fri og Premier League-pause enn så lenge, var én ting sikkert; NewUtd.com skulle bli ferdig til seriestart 04/05 – og denne gangen skulle målet holdes!

Det var med stor lettelse at kostaterte at målsettingen gikk i oppfyllelse. Min ekstremt talentfulle medhjelper Thomas Hansen hadde mye av æren for det. Men jeg vil også benytte anledningen til alle andre som har bidratt med å gjøre newutd.no til den siden den er i dag, både de som har gjort det på permanent basis, og de som har kommet med enkelte artikler eller konstruktive innspill.

Sommeren 2006 bestemte vi oss for å bytte leverandør av webhotell på grunn av høyere trafikk, og vi sikret oss domenet newutd.no i samme slengen.

I august 2009 ble endelig vår lenge planlagte supporterklubb, Toon Army Norway, en realitet. I løpet av den første sesongen fikk vi totalt 248 betalende medlemmer. Selv om målsettingen var på det dobbelte, er det likevel grunn til å være fornøyd ettersom Newcastle spilte i The Championship denne sesongen, samt det faktum at supporterklubben var helt nyopprettet.

I 10/11-sesongen steg dette tallet til 284, før det i fjorårssesongen var oppe i 320. I år håper vi på at så mange som 500 melder seg inn i supporterklubben.

Per i dag er newutd.no den desidert mest besøkte Newcastle-siden i Skandinavia, og vårt forum teller mer enn 300.000 poster. Vi har omtrent 2000 unike besøkende i snitt daglig.