Topper statistikkene i Championship

Oppdatert: 08. May 2021

Tre gutter, som alle var på Newcastles bok frem til sommeren 2018, har herjet i Championship denne sesongen. De tre nevnte er Adam Armstrong (24), Ivan Toney (25) og Freddie Woodman (24). I tillegg finner man en Newcastle-legende høyt på listene.

La oss starte med sistnevnte. Freddie Woodman er fremdeles Newcastle-spiller, men har tilbragt sesongen på lån i Swansea. Laget fra Wales avsluttet sesongen med et 2-0-tap mot Premier League-klare Watford. Swansea havnet på fjerdeplass, og skal dermed spille playoffkamp mot Barnsley på selveste 17. mai. I buret vil 24-åringen bli å finne, som han har voktet 45 av 46 ligakamper. På 45 forsøk har sisteskansen holdt nullen hele 20 ganger. Det er flest i ligaen. Og ikke nok med det; Tim Krul, som trenger ingen presentasjon, har holdt nest flest rene bur med sine 18 på 36 kamper. Sistnevnte ble ligamester med Norwich, og er dermed klar for en ny sesong i Premier League.

Woodmans kontrakt strekker seg til sommeren 2023. Keeperen har nok av beundrere, og han linkes stadig til Arsenal. Woodman er neppe interessert i å være tredjevalg neste sesong, noe som gjør at klubben står overfor et vanskelig og viktig valg etter sesongen.

I den andre enden av skalaen har Ivan Toney og Adam Armstrong gjort seg bemerket. Sistnevnte, en local lad, ble solgt til Blackburn i 2018, etter et ålreit låneopphold på Ewood Park. Til tross for bare å havne på en svak 15.-plass, scoret Armstrong hele 28 ganger i ligaen på kun 40 kamper, i tillegg til å levere fem målgivende pasninger. Med det hadde også spilleren det beste målsnittet per minutt av samtlige spillere i ligaen (iallfall om ekskluderer spillere som har spilt et ubetydelig antall minutter). Spissen måtte imidlertid se seg slått av Ivan Toney for toppscorertittelen.

Ingen noterte seg for flere mål enn Toney. Spissen som tilbragte tre sesonger på Tyneside, ble solgt til League One-klubben Peterborough, før veien gikk videre til Brentford før inneværende sesong. Toney endte på 31 ligascoringer og hele ti målgivende pasninger på 45 opptredener. I likhet med sin tidligere kollega Woodman, skal han spille playoffkamp på 17. mai, etter at laget endte på en knallsterk tredjeplass.

Den nevnte trioen kan alle ende opp med å spille Premier League-fotball den kommende sesongen. Imens Woodman nok blir å finne i Newcastle-troppen i 2021/22-sesongen, om ikke han slutter seg til en ligarival, har spissen nok av beundrere i Premier League. Toney linkes til klubber som Chelsea og Leicester, og kan like så godt ende opp i ligaen som Brentfords-spiller. Armstrong skal være på West Hams liste, i tillegg til at Newcastle fremdeles følger spillerens utvikling.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login