Newcastle tok sin første trepoenger på bortebane i Premier League, siden desember 2015 i dagens oppgjør i på Liberty Stadium. Samtidig klatret de sorte og hvite inn blant topp ti på tabellen.

På tross av at Rafael Benitez måtte bli igjen hjemme på grunn av en brokk-operasjon, framstod Newcastle-laget solid i søndagens oppgjør i Wales. Laget ble ledet av Mikel Antia og Antonio Gomez, men sistnevnte ble hyppig observert i telefonsamtale med sjefen selv.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliott – Manquillo, Lascelles, Clark, Gamez – Hayden, Merino – Ritchie, Murphy, Perez – Joselu.

Newcastle startet kampen godt, og skapte sin første sjanse med bare fem minutter på klokka, da Isaac Hayden kom seg gjennom. Dessverre gikk ungguttens avslutning rett på Lukasz Fabianski i hjemmemålet.

Tre minutter senere ble samme mann tildelt gult kort, etter å ha gitt hjemmelagets debutant Sanches hard medfart.

Det var langt mellom sjansene i starten av kampen, og ingen av lagene så ut til å ha noe særlig å by på.

26 minutter inn i kampen landet ballen hos Jacob Murphy inne i boksen, men kantspilleren sendte ballen høyt over mål. Sjansen kunne utvilsomt ha vært utnyttet bedre. Tre minutter senere prøvde Joselu seg fra avstand, men skuddet var ufarlig og skapte ingen store problemer for Fabianski.

Så var Joselu uhyre nærme å sende bortelaget i føringen på en heading, men Fabianski vartet opp med et tigersprang av de sjeldne, og hindret spanjolen i å score sitt andre mål i Newcastle-drakta. Like etterpå så Mikel Merino ut til å bli felt inne i boksen, men dommer Mike Jones lot seg ikke lure.

I det 38. minutt ble Rob Elliot satt på prøve da Jordan Ayew prøvde seg fra avstand, men iren var våken, og fikk reddet ballen ut til hjørnespark.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Hjemmelaget hadde ballen mest, men det var Newcastle som stod for de største målsjansene.

Rett etter hvilen var Matt Ritchie heldig som ikke ble utvist, etter en situasjon som minnet om den som fikk Manè utvist i Liverpools kamp mot Manchester City. Heldigvis for gjestene, slapp midtbanespilleren unna med gult kort.

Etter 56 minutter ble Elliot satt på en ny test, da Tom Carroll prøvde seg. Like etterpå sendte Renato Sanches et frispark høyt over mål. Det var hjemmelaget som startet andre omgang best, og Newcastle hadde mistet det sjansemessige overtaket de hadde i første omgang.

Tre minutter senere gjorde United sitt første bytte, da Christian Atsu kom inn for Murphy.

Da kampuret passerte 60 minutter, gjorde Jamaal Lascelles kanskje kveldens viktigste inngripen, da han reddet Tammy Abrahams avslutning på streken. Da hadde Swansea-spissen allerede driblet seg forbi Elliott i Newcastle-buret, og kunne bare sette ballen i åpent mål, men Lascelles kom skliende og avverget ballen til corner.

Med 20 minutter igjen, gjorde Newcastle sitt andre bytte da Mo Diame erstattet Hayden.

Etter dette klarte bortelaget å legge et visst press på waliserne, og med 13 minutter igjen av kampen kom den forløsende scoringen. Ritchies corner fra venstre fant hodet til kaptein Lascelles, som styrte ballen i nettet bak en sjanseløs Fabianski, og sendte de tilreisende fra Tyneside til himmels.

United gjorde sin siste endring kort tid etter, da Dwight Gayle kom inn for en  hardtarbeidende Joselu.

Swansea presset hardt i avslutningsfasen, men fikk aldri den helt store målsjansen de trengte. Elliott vartet opp med et par gode redninger i sluttminuttene, og gjestene kunne juble for en svært sjelden borteseier.

Dermed står Newcastle med to strake seiere, og seks poeng etter fire runder.