Kampreferat: Newcastle – West Ham 3-0

Oppdatert: 26. August 2017

Det var knyttet stor spenning til dagens bunnoppgjør på St James’ Park. Begge lagene sto med 0 poeng etter to serierunder, og det var dermed to sultne lag som entret banen lørdag ettermiddag. 

Hjemmelaget manglet flere sentrale spillere i dagens kamptropp. Lejeune og Dummett var som kjent fortsatt ute med skader etter serieåpningen mot Tottenham, og Shelvey soner karantene for utvisningen han pådro seg i samme kamp. I tillegg hadde Dwight Gayle slitt med sykdom i forkant av kampen, og var ute av startelleveren, mens DeAndre Yedlin og Karl Darlow også var ute med skader.

Newcastle startet oppgjøret med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliot – Manquillo, Clark, Lascelles, Mbemba – Hayden, Merino – Atsu, Perez, Ritchie – Joselu.

De første minuttene inneholdt lite å rope hurra for, og ingen av lagene produserte noen nevneverdige sjanser. Kanskje hadde West ham et lite overtak, men det var Newcastle som produserte den første sjansen. Etter åtte minutter var Joselu ikke så alt for langt fra å sette Joe Hart i West Ham-buret på prøve, da han fikk avsluttet etter et presist innlegg fra Hayden.

Minuttet senere satte Perez Hart på prøve da han avsluttet mellom stengene, men den tidligere Manchester City-spilleren var med på notene.

Utover omgangen var det hjemmelaget som hadde ballen mest, mens bortelaget lå dypt og så ut til å satse på overganger. Likevel klarte ikke Newcastle å sette inn det helt store presset, noe som resulterte i en sjansefattig start på kampen.

Etter 15 minutter ble gjestenes Chicharito tildelt gult kort etter å ha vært alt for sent ute i en duell

Hjemmelaget kom etterhvert til et par halvsjanser. Blant annet fikk Hayden sendt avgårde et skudd etter 19 minutter, men ballen gikk over mål.

Etter 22 minutter gikk bortelagets Ayew ned for telling etter å ha fått fått en sko i hodet i en duell. Dette resulterte i flere minutters stans i spillet, og Rafa benyttet sjansen til å instruere flere av spillerne sine.

Like etterpå var Manquillo nær ved å sende et innlegg direkte i mål, men heldigvis for en utspilt Joe Hart gikk ballen til side for mål. Etter dette bølget spillet noe fram og tilbake, med halvsjanser til begge lagene som resultat.

Etter 35 minutter smalt det endelig på St. James’ Park, og hjemmefansen kunne juble for sesongens nettkjenning. Det var nyinnkjøpte Joselu som fikk æren av å sende ballen i nettet, etter et nydelig forarbeid av Merino og Atsu. Fantastiske gledesscener, og fortjent 1-0 til skjærene!

Fire minutter senere var friske Merino frempå igjen, og sendte avgårde et lavt skudd fra 20 meter, men Joe Hart var våken og reddet uten store problemer.

Fjerdedommeren la til hele 6 minutter i første omgang, først og fremst på grunn av det lange avbrekket etter Ayews hodeskade. Fem minutter på overtid ble West Hams målvakt satt på prøve igjen da Atsu fyrte av et skudd, men Joe Hart fulgte med, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Benitez sendte utpå et uendret Newcastle-lag i andre omgang, noe som så ut til å funke bra de første minuttene av andre omgang. Perez var nær ved å sette hjemmelagets andre for dagen etter 47 minutter, men klarte ikke å overliste Hart. Etter 50 minutter prøvde Ritchie seg på et langskudd, men forsøket gikk til side for mål. Like etterpå kunne Chicharito ha pådratt seg sitt andre gule kort for dagen, ihvertfall hvis vi skal tro hjemmefansen, men dommeren beholdt kortene i lomma.

Etterhvert tok West Ham mer og mer over spillet, og gjestene fra London var ekstremt nære å utligne etter 52 minutter. Men en dobbeltredning fra Elliott i hjemmeburet, med påfølgende redning på streken fra Clark, hindret Chicharito fra å sende the Hammers a jour.

Gjestenes Lanzini, som kom inn i starten av omgangen utgjorde en stor forskjell for gjestene, som tok over presset mer og mer.

Andre omgang viste seg å bli betraktelig mer underholdende enn den første, med relativt store sjanser i begge endene av banen. West Ham så ut til å nærme seg noe etterhvert som vi gikk inn i det siste kvarteret av kampen, men isteden var det de sorte og hvite som kunne juble for 2-0.

Etter 70 minutter ble målscoreren Joselu byttet ut for Mitrovic, til stående ovasjoner fra Toon Army.

Det kom etter et svært at Ritchie vant tilbake ballen på høyresiden, og sendte et svært presist innlegg til Clark, som headet ballen via stanga og i mål. 2-0, og et lettelsens sukk kunne høres over store deler av nord-øst-England!

Etter dette var gjestene egentlig aldri nære å komme tilbake inn i kampen, og hjemmelaget hadde god kontroll på det meste som foregikk på St. James’ Park. Mitrovic headet nesten inn 3-0 etter 76 minutter, igjen etter et presist innlegg, denne gang fra Isaac Hayden. Dessverre gikk avslutningen over mål.

Etter 82 minutter byttet Rafa ut Hayden, som forøvrig leverte en fremragende innsats i dagens kamp, til fordel for Diame.

5 minutter før slutt fikk West Ham frispark i god posisjon, og nevnte Lanzini gikk fram for å ta det. Men heller ikke her var bortelaget i nærheten av å skape spenning, og forsøket gikk langt over mål, til stor jubel fra hjemmelagets supportere.

Fire minutter før full tid smalt det igjen på St. James’ Park. Mitrovic ble spilt praktfullt gjennom, og kom alene med Hart. Serberen gjorde ingen feil, og driblet seg frekt forbi West Hams sisteskanse. Hjemmefansen gikk av skaftet, og Mitrovic feiret med å hysje på kritikerne. 3-0, og “Mitro’s on fire” runget over stadion!

Rett etterpå satte Rafa innpå Murphy for Ritchie, som så absolutt hadde levert en sterk prestasjon, noe Toon Army lot ham få høre.

Det ble signalisert for 4 minutter tillagt spilletid, og Newcastle cruiset seg fram til sesongens første trepoenger. En fullt fortjent en, som sådan!

You must be logged in to post a comment Login