Kampreferat: Newcastle – Stoke 2-1

Oppdatert: 16. September 2017

Med to seiere på rad for gutta fra Tyneside, var håpet stort om at oppturen skulle fortsette på hjemmebane mot Stoke. Gjestene lå før kampen plassert på 13. plass på tabellen, to plasser bak Newcastle. 

Aleksandar Mitrovic og Jamie Sterry var utilgjengelige i dagens kamptropp på grunn av henholdsvis suspensjon og skade. Bortelaget manglet på sin side Ryan Shawcross, som også var utilgjengelig på grunn av skade.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliot – Yedlin, Mbemba, Lascelles, Clark – Hayden, Merino – Ritchie, Perez, Atsu – Joselu.

Bortelaget kom best i gang på St. James’ Park og hadde hele 77 prosent ballbesittelse de første ti minuttene. Likevel klarte de ikke å skape noen nevneverdige sjanser, noe som resulterte i en nokså kjedelig start på kampen.

Etter 19 minutter smalt det imidlertid for hjemmelaget, da Christian Atsu satte sitt første mål for sesongen på en vakker volley. 1-0 til hjemmelaget, og særdeles god stemning på St. James’ Park. Atsu ble assistert av Ritchie, som serverte et svært presist innlegg på bakerste stolpe.

Ghaneserens suser satte fart på kampen, og de følgende minuttene inneholdt både cornere og halvsjanser til begge lagene. 22 minutter inn i kampen var kaptein Lascelles nær ved å score sitt andre mål på like mange kamper, men headingen gikk til side for mål. Etter 26 minutter ble Isaac Hayden tildelt gult kort etter å ha vært for sent ute i en takling på bortelagets Allen.

To minutter senere fikk Joselu en gylden mulighet til å doble ledelsen, men spanjolen bommet utrolig nok på mål alene med keeper, i gjensynet med sin tidligere arbeidsgiver. 29 minutter inn i kampen ble Yedlin hindret på stygt vis av bortelagets Wimmer, som ble belønnet med gult kort.

Etter 34 minutter fikk Joselu sjansen igjen, men maktet ikke å overliste Jack Butland i Stoke-målet.

Newcastle gikk til pause etter å ha levert en solid første omgang, hvor de nok burde ha ledet med mer enn ett mål.

Skjærene startet andre omgang med samme mannskaps som før pause, og etter 46 minutter var Joselu uhyre nære å doble ledelsen igjen. Dessverre klarte han ikke å utnytte denne sjansen heller, og satte ballen til side for mål. Et par minutter etter, prøvde Kurt Zouma seg i motsatt ende av banen, men heller ikke han klarte å sette ballen mellom stengene.

Etter 56 minutter fikk hjemmelaget to cornere på rad, som de ikke klarte å utnytte.

Istedet satte bortelaget i gang en kontring, som Shaqiri satte pent i mål fra utsiden av 16-meteren. 1-1 på St. James’ park, og lagene var like langt.

Fem minutter senere var sveitseren på farten igjen, men denne gangen gikk heldigvis avslutningen utenfor. Etter 63 minutter ble Isaac Hayden liggende nede med skade, og fikk medisinsk behandling på banen. Den defensive midtbanespilleren kom seg på beina igjen, men ble byttet ut med Jonjo Shelvey noen minutter senere. Tilsynelatende ingen alvorlig skade.

Etter 68 minutter fikk hjemmelaget en corner, som Matt Ritchie la presist inn i feltet. Der dukket ingen ringere enn Jamaal Lascelles opp, som flere ganger før, og skallet hjemmelaget opp i ledelsen igjen! For en mann!! Også Ritchie, som leverte sin andre assist for dagen, kan vise seg å bli en svært viktig mann videre i sesongen. Hjemmefansen, som hadde heiet fram de sorte og hvite på fremragende vis siden Stokes utlikning, fortjente virkelig den.

Etter henholdsvis 73 og 77 minutter ble både Ciaran Clark og Mikel Merino tildelt gult kort. Minuttet senere gjorde Rafael Benitez sitt andre bytte for kvelden, da Dwight Gayle ble satt innpå for Joselu.

Etter 79 minutter fikk Shelvey sjansen, men avslutningen gikk utenfor mål.

Shakiri fikk sjansen til å utlikne på frispark for the Potters etter 82 minutter, men forsøket endte med utspark fra mål.

Fire minutter før full tid, brukte Benitez sitt siste bytte da Mohamed Diame erstattet Ayoze Perez.

Etter 89 minutter prøvde Shelvey seg på et skudd igjen, men forsøket ble blokkert.

To minutter på overtid var bortelagets Diouf nær ved å sende de tilreisende til himmels, men det gikk et lettelsens sukk gjennom hjemmesupporterne da headingen hans gikk til side for mål.

Ett minutt senere blåste dommeren i fløyta for siste gang i dag, og seieren var et faktum. Fullt fortjent trepoenger til hjemmelaget. Three in a row!

You must be logged in to post a comment Login