Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 14. May 2024

Med bare to kamper igjen av sesongen, har kampen om Europa-plassene blitt utrolig tett. Chelsea puster oss i nakken, mens vi har et forsprang på morgendagens motstander. Med en viktig kamp på Old Trafford i morgen, har vi en glimrende mulighet til å styrke våre Europa-muligheter.

Dato: 15. mai 2024

Kampstart: Kl. 21.00 Old Trafford

Dommere: Rob Jones (Hoved), Ian Hussin & Lee Betts (Linje), Keith Stroud (Fjerde). Jarred Gillett (VAR), Eddie Smart (VAR assistent).

Newcastle United

Til tross for poengdelingen i helgens kamp, holder vi fortsatt fast på sjetteplassen. Med 17 seiere, 6 uavgjort og 13 tap, har vi samlet 57 poeng. Vår målforskjell på 22 (79 scorede mål og 57 innslupne) gir oss et fortrinn, spesielt når vi sammenligner oss med Chelsea, som ligger likt med oss poengmessig.

I går ble det kunngjort at Alex Murphy har signert en ny langtidskontrakt. Den 19 år gamle spilleren har vært en del av førstelaget denne sesongen, og selv om spilletiden har vært begrenset, antyder kontrakten en tillit til hans potensial og en intensjon om å satse på ham i fremtiden.

Selv om forrige kamp endte med poengdeling mot Brighton (1-1), har vi klart å holde fast ved sjetteplassen. Mens Chelsea sikret seg tre poeng borte mot Nottingham Forest og puster oss i nakken, holder vår betydelig bedre målforskjell oss i en gunstig posisjon. Manchester United’s tap mot Arsenal betyr at de forblir tre poeng bak oss.

Tradisjonelt sett har de røde djevlene hatt overtaket over oss i Premier League, men dette bildet har endret seg etter eierskiftet. Siden desember 2021 har vi spilt seks kamper mot dem, og vi har kun tapt én gang, noe som var i fjorårets Carabao Cup-finale. Med tre seiere og to uavgjort i de øvrige kampene, har vi vist at vi holder nivå og har full tro på at vi kan reise fra Old Trafford med tre poeng.

Når det gjelder skadesituasjonen, er det litt bekymring rundt Alexander Isak og Callum Wilson, begge er usikre grunnet sykdom. Ifølge Eddie Howe krysser fingrene for at supersvensken vil være tilgjengelig til kampen mot Manchester United og at en avgjørelse skal bli tatt i dag. På den positive siden er det håp om at Fabian Schär er tilbake, noe som er gledelig.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Emil Krafth – Dan Burn – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Manchester United

Manchester United befinner seg i en uvanlig og nedslående posisjon etter 36 runder av årets Premier League. Plassert på åttendeplass, med bare 54 poeng og en målforskjell på -4 (52 mål scoret og 56 innslupne), står de overfor en sesong som risikerer å bli en av de mest skuffende i klubbens historie.

Med 14 tap allerede notert, har de tangert rekorden for flest tap i en enkelt sesong. Dette er et bittert øyeblikk for en klubb som aldri tidligere har endt lavere enn syvendeplass (i 2013/2014-sesongen) og som har oppnådd en laveste poengsum på 58 (i 2021/2022). Med kun ett mål unna å tangere flest innslupne (57 i 2021/2022), og med kun 16 seiere, som ville være det laveste antallet seire noensinne, er det klart at denne sesongen ikke har levd opp til forventningene.

På europascenen var heller ikke Manchester United i stand til å skinne. Å røke ut av gruppespillet i Champions League, og ende sist i gruppen som inkluderte som Bayern München, København og Galatasaray, var en stor skuffelse.

Til tross for den generelle skuffelsen har de en sjanse til å redde litt ære i FA-cupen finalen, hvor de vil møte sin byrival Manchester City.

De siste kampene har vært spesielt utfordrende for Manchester United, med kun fire poeng tatt på de fem siste kampene. Dette inkluderer tap mot Arsenal og Crystal Palace, samt uavgjort mot Burnley og Bournemouth. I tillegg har de gått målløse av i sine to siste kamper.

Skadesituasjonen gir heller ikke Erik Ten Haag mye trøst. Spillere som Mason Mount, Tyrell Malacia, Luke Shaw, Harry Maguire og Victor Lindelöf er utilgjengelige på grunn av skader. Mens Raphael Varane nærmer seg retur, vil han ikke være tilgjengelig for kampen. Anthony Martial er tilbake i trening, men vil trolig ikke bli involvert. Unggutten Amad Diallo sliter med en smell, mens Lisandro Martinez er tilbake i troppen etter en lengre skadeperiode. Stjernespillerne Marcus Rashford og Bruno Fernandes vil trolig være med, men deres deltagelse avhenger av deres fysiske tilstand.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

Andre Onana

Aaron Wan-Bissaka – Willy Kambwala – Jonny Evans – Diogo Dalot

Sofyan Amrabat – Kobbie Mainoo

Alejandro Garnacho – Bruno Fernandes – Marcus Rashford

Rasmus Højlund

 

Historikk mot MUN i PL:
Seier: 9
Uavgjort: 16
Tap: 32
Totalt: 57

 

Siste oppgjør i PL:

Newcastle

1-0

Man Utd 02.12.23

Newcastle

2-0

Man Utd 02.04.23

Man Utd

0-0

Newcastle 16.10.22

Newcastle

1-1

Man Utd 27.12.21

Man Utd

4-1

Newcastle 11.09.21 

  

Sesongen så langt

Newcastle

 

Man Utd

6.

Tabellplass

8.

17

Seier

16

6

Uavgjort

6

13

Tap

14

2.19

Gj.snitt mål per kamp

1.44

1.58

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.56

10

Rene bur

8

2.42

Gj.snitt sjanser per match

1.61

0-8 mot SHU

Største seier

0-3 mot EVE

4-1 mot TOT

Største tap

4-0 mot CRY

 

You must be logged in to post a comment Login