Før kampen: Brighton

Oppdatert: 10. May 2024

Crystal Palace ga oss en solid gavepakke med sin seier over Manchester United, noe som har gitt oss et forsprang i kampen om sjetteplassen. Vi har nå en ledelse på to poeng over både Manchester United og Chelsea, og i vår siste hjemmekamp for sesongen, mot Brighton, er kampen om en Europaplass i våre egne hender.

Dato: 11. mai 2024

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Darren England (Hoved), Eddie Smart & Nick Greenhalgh (Linje), Leigh Doughty (Fjerde). Andy Madley (VAR), Nick Hopton (VAR assistant).

 Newcastle United

Vi tar imot Brighton på St. James’ Park i det som er vår siste hjemmekamp denne sesongen. Etter en solid sesong med utallige utfordringer på veien ligger vi i førersetet for sjetteplassen. Med 17 seiere, 5 uavgjort og 13 tap, har vi samlet 56 poeng og står med en imponerende målforskjell på +22, takket være 78 mål scoret og 56 sluppet inn.

Forrige helg fikk vi et nytt løft med en overbevisende 1-4-seier borte mot Burnley. Den seieren gjorde at de klatret opp til 6. plassen, foran Manchester United, som ligger to poeng bak sammen med Chelsea. VI fikk ytterligere hjelp av Crystal Palace, som slo Manchester United 4-0. Dette ga oss førersetet, og med en målforskjell som er betydelig bedre enn Chelsea (+11) og Manchester United (-3), er vi i en gunstig posisjon for å holde på 6. plassen ved sesongslutt.

På målfronten har vi vært strålende denne sesongen. Med 78 mål totalt har vi allerede passert 2001/2002-sesongen i antall scoringer, og vi er bare fire mål unna å matche vår beste Premier League-sesong i antall mål, satt i 1993/1994, da vi scoret 82 mål.

Fabian Schär vil ikke spille i morgen, men Kieran Trippier forventes å være tilgjengelig etter å ha trent godt denne uken. Joelinton og Miguel Almiron, som begge var tilbake mot Burnley, har ikke fått noen tilbakeslag. Imidlertid er Sven Botman, Jamaal Lascelles, Joe Willock, Lewis Miley og Matt Targett ferdige for sesongen. Sandro Tonali er også suspendert til august på grunn av utenomsportslige årsaker om de fleste vet.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-4-2)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Emil Krafth – Dan Burn – Lewis Hall

Jacob Murphy – Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Anthony Gordon

Callum Wilson – Alexander Isak

Brighton

Brighton er våre siste gjester denne sesongen. Det har vært en skuffende sesong sammenlignet med fjoråret for måkene. Etter 35 kamper ligger de på 11. plass med 47 poeng. Laget har vunnet 12 kamper, spilt 11 uavgjort og tapt 12 ganger, med en negativ målforskjell på -4 (53 mål scoret, 57 sluppet inn). Dette er en klar nedgang fra forrige sesong, da de endte på en imponerende 6. plass med 62 poeng og en målforskjell på +19, noe som sikret dem plass i Europa League.

Brightons form denne sesongen har vært uberegnelig, og spesielt på bortebane har de slitt. De har ikke vunnet på sine siste 7 bortekamper, noe som er en bekymringsfull trend når de skal få bryne seg på St. James’ Park.

I tillegg til sviktende bortestatistikk, har de hatt en vanskelig periode i det siste. De har kun samlet fire poeng på sine siste fem kamper, med resultater som ikke har levd opp til forventningene. Det ble en viktig seier mot Aston Villa i forrige kamp, hvor de vant 1-0 på hjemmebane, men før det var det en rekke skuffende resultater: 3-0-tap mot Bournemouth, 0-4-tap mot Manchester City, 1-1 uavgjort mot Burnley, og 0-3-tap mot Arsenal.

Brighton ble også slått ut av Europa League av Roma i åttendedelsfinalen tidligere denne våren, med et samlet resultat på 4-1.

På skadesiden har Brighton også hatt sine utfordringer. Spillere som Solomon March, Evan Ferguson, Jack Hinshelwood og Kaoru Mitoma er ute for sesongen, mens Pervis Estupinan sliter med ankelproblemer. Tariq Lamptey er ute med muskelproblemer, James Milner har lårproblemer, og Jan Paul van Hecke og Adam Lallana er usikre til kampen mot oss.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Bart Verbruggen

Joel Veltman – Adam Webster – Lewis Dunk – Igor

Pascal Gross – Billy Gilmour

Facundo Buonanotte – Joao Pedro – Simon Adingra

Danny Welbeck 

Historikk mot BHA i PL:
Seier: 2
Uavgjort: 6
Tap: 5
Totalt: 13

 

Siste oppgjør i PL:

Brighton

3-1

Newcastle 02.09.23

Newcastle

4-1

Brighton 18.05.23

Brighton

0-0

Newcastle 13.08.22

Newcastle

2-1

Brighton 05.03.22

Brighton

1-1

Newcastle 06.11.21

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Brighton

6.

Tabellplass

11.

17

Seier

12

5

Uavgjort

11

13

Tap

12

2.23

Gj.snitt mål per kamp

1.51

1.6

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.63

10

Rene bur

6

2.37

Gj.snitt sjanser per match

1.74

0-8 mot SHU

Største seier

0-5 mot SHU

4-1 mot TOT

Største tap

6-1 mot AVL

 

You must be logged in to post a comment Login