Preview: Arsenal – Newcastle

Oppdatert: 10. March 2012

En meget vanskelig kamp venter på Emirates mot et Arsenal-lag som har vist storform den siste tiden.


Kick off: Mandag 12. Mars, kl. 21.00

Det AC Milan ikke klarte

Arsenal er for tiden i kjempeform, og Robin van Persie kan skremme de fleste spillere, trenere og supportere slik han har spilt nylig – og for den saks skyld siste 15 månedene, selv om hans lagkamerater ikke har vært helt med han til tider. Nå har også Arsenal fått på plass to sidebacker i Sagna og Gibbs, slik at Tomas Vermaelen har kunnet ta plass i midtforsvaret ved siden av Koscielny. Dette har utvilsomt vært en suksessfaktor den siste tiden. Ikke bare knuste de AC Milan i midtuken – de tok også med seg alle poengene fra Anfield forrige helg. Skal Newcastle stoppe The Gunners på mandag, så må absolutt alt stemme. Det gjorde det forrige sesong da lagene møttes på Emirates, takket være en heading fra Andy Carroll vant Newcastle 1-0.

Bortsett fra en skade på Peter Løvenkrands under trening denne uken, så kan Alan Pardew stille med samme tropp som han hadde mot Sunderland. Dog spørs det om Alan Pardew velger 4-4-2 til dette oppgjøret med kampen mot Tottenham friskt i minne. Det bør også være plass til Hatem Ben Arfa etter hans fantastiske andre omgang mot Sunderland.

Tung periode

Alan Pardew har den seneste tiden hatt lite skadeproblemer og har kunnet velge fra sin aller beste tropp, med unntak av Steven Taylor. Derimot har ikke resultatene vært like positive og det har nå gått 3 kamper uten seier, og spesielt er det skuffende når to av disse kampene har vært hjemme på St. James Park mot Wolverhamton og Sunderland. Begge de hjemmekampene har bæret preg av at man har prestert særdeles dårlig i en hel omgang – og da renner ikke poengene inn.

Formsvikt hos våre offensive spillere er nok også noe av grunnen. Demba Ba har ikke vært like god etter han kom hjem fra Afrikamesterkapet, mens en spiller som Yohan Cabaye har slitt med å prege kampene på samme måte som han gjorde før jul.

Skadeproblemer hos Wenger

Både Theo Walcott og Alex Oxlade Chamberlain pådro seg skader i kampen mot Milan i midtuken og er usikre til mandagens kamp. Fra før er Diaby, Wilshere, Mertesacker og Frimpong skadet. Arteta, Santos, Ramsey og Benayon er også usikre. Men det viktigste for Arsenal nå er som nevnt at den bakre fireren er på plass og det har mye å si for Wenger som har måttet ty til Johan Djorou og Vermaelen på backene i flere kamper. På midtbanen har nå en spiller som Tomas Rosicky begynt å blomstre og det tar bort savnet fra de andre midtbanespillerene som er skadet.

Sannsynlig lagoppstilling

4-4-1-1:
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Santon; R.Taylor, Cabaye, Tiote, Jonas; Ben Arfa; Ba

Dommer: Howard Webb

TV: Kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere på forumet her.

You must be logged in to post a comment Login