Preview: Swansea – Newcastle

Oppdatert: 05. April 2012

Fredag reiser Newcastle for første gang til Wales for å spille Premier League, og på motsatt banehalvdel står en av sesongens store overraskelser i ligaen. Skadeproblemer i forsvar skaper dessuten hodebry for Alan Pardew foran fredagens kamp.


Tre seiere på rad
Det var rett og slett imponerende det Newcastle viste mot Liverpool sist helg. Skryt har vanket fra flere hold etter at Liverpool ble sendt hjem med 0-2 i bagasjen, og Newcastle økte luken ned til Liverpool med 11 poeng. En offensiv trio bestående av Cisse, Ba og Ben Arfa har vært i knallform den siste måneden, mens Guthrie og Tiote har stabilsert skuta på midten. Yohan Cabaye har funnet seg bedre til rette i en mer offensiv rolle på midten, og sist men ikke minst har forsvaret spilt seg opp minus en situasjon mot WBA for to uker siden. Nå står derimot en meget vanskelig bortekamp for tur, og i dag dukket det opp nye skadeproblemer for Alan Pardew.

James Perch var strålende i midtforsvaret mot Liverpool, og viste nok en gang at han har vokst som spiller denne sesongen.  Nå sliter Perchinho med en liten skade og er usikker til oppgjøret i Wales. Danny Guthrie er en annen som har vært veldig god de

Hatem Ben Arfa har vært strålende den siste måneden.

siste kampene. Han måtte ut med skade mot Liverpool, og er sannsynligvis uaktuell til begge kampene denne påskehelgen. Guthrie var tilbake i startoppstillingen mot Norwich, etter noen kamper på sidelinjen – og det har som kjent resultert i tre seiere siden den tidligere Liverpool-spilleren kom tilbake på laget. Mest sannsynlig står valget mellom å flytte Gutierrez opp igjen i midtbaneleddet, og å starte med Dan Gosling på midten. Om Perch er ute vil Danny Simpson ganske sikkert flyttes inn som stopper, mens R. Taylor og Davide Santon bekler backene. Pardew har dessuten kalt James Tavernier tilbake fra utlån, og han er med i troppen til fredagens kamp.

Ellers er skadelisten som den var før Liverpool kampen. Steven Taylor, Marveaux, Coloccini, Sa. Ameobi, Løvenkrands og Best er skadet. Det er noe usikkerhet rundt situasjonen til Gabriel Obertan.

En berikelse til Premier League
Swansea har imponert de aller fleste denne sesongen med sin ambisiøse spillestil og til tider vakre angrepsfotball. Manager Brendan Rodgers har gjort en fantastisk jobb i Wales, og har bevist at et lag som rykker opp fra Championship kan hevde seg med knallhard tro på egne ferdigheter – for det er det Swansea handler om. Klubben rykket opp via Play-off forrige sesong og spilte hele veien en fotball som baserte seg på ballbesittelse, bunnsolid defensiv organisering og offensive spillere med mye kreativitet. Dette har han tatt med videre inn i Premier League, og det viser at man må fortsette å dyrke det man er gode på – selv når man er oppe i Premier League. Ikke gjøre som QPR med andre ord…

De to store hjernene i laget er Joe Allen og Leon Britton, de ligger dypt i banen, styrer spillet og er flinke til å sette opp kantspillerne Sinclar og Routledge/Dyer. Islendingen Gylfi Sigurdsson har kommet inn i laget og han har vist en ekstrem evne til å komme i scoringsposisjoner fra sin offensive midtbanerolle. På topp finner vi altså geordie-boy Danny Graham som står med imponerende 12 nettkjenninger denne sesongen.

Ellers er det mange gamle gjensyn i denne matchen. Brendan Rodgers var tidligere ungdomstrener i Reading, da Alan Pardew var manager for førstelaget i klubben. Dessuten har også Mike Williamson spilt under Rodgers i Watford. Wayne Routledge møter tidligere lagkamerater, og Gateshead-fødte Danny Graham møter klubben han var supporter av i sin ungdom. Tim Krul møter sin landslagskamerat Michel Vorm til Nederlandsk keeperduell på Liberty Stadium.

Tidligere møter
Det er ikke mange møter mellom lagene siste årene, men Newcastle besøkte Liberty Stadium for aller første gang da begge klubbene spilte Championship fotball sesongen 2009/10. Kampen i Wales endte 1-1 etter en sen utligning fra Andy Carroll.

Tidligere denne sesongen spilte lagene 0-0 på St. James Park. Treverket sto i veien for Demba Ba, og det endte målløst til tross for at Newcastle hadde overtaket.

Watch out for
– Scott Sinclair. Er sammen med Joe Allen Swansea´s wonderkid. Hurtig kantspiller som skjærer innover i banen. Målfarlig.

– Hatem Ben Arfa. Kommer ikke utenom denne mannen. En kamp hvor Newcastle kommer til å ha mindre ball enn motstanderen, er alltid Ben Arfa vår skumleste mann når vi først bryter.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Williamson, Perch, R. Taylor; Tiote, Cabaye, Gutierrez; Ben Arfa, Ba, Cisse

Dommer: Howard Webb

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login