Preview: Newcastle – Aston Villa

Oppdatert: 04. February 2012

To senegalesere er tilbake på Tyneside, og spenningen er stor foran søndagens kamp. Endelig skal Newcastle-fansen få se trøye nummer ni i aksjon.


Kick off: Søndag 5. Februar, kl. 14.30

Nytt blod
Det kom som en overraskelse på de fleste – den 17. Januar fikk mediene meldingen om at Freiburgs storscorer Papiss Demba Cisse hadde dukket opp på Tyneside for å gjennomføre den medisinske testen. Trøye nummer ni, en lukrativ fem-års kontrakt og 100 millioner kroner lå på bordet, og den 26 år gamle senegaleseren fullførte overgangen før han dro tilbake til Afrika for å spille for

Papiss Cisse er klaf for å gjøre sin debut.

sitt hjemland. Senegal med Demba Ba og Papiss Cisse på laget gjorde en dårlig turnering og forrige søndag var det slutt for løvene. Nå er de begge tilbake på Tyneside og søndag kan de spille sammen på topp i svart og hvitt.

Alan Pardew skal være godt fornøyd med Januar måned til tross for to store skuffelser i Brighton og på Craven Cottage. Newcastle har nemlig inntatt femteplassen på tabellen, foran Liverpool og Arsenal – kun tre poeng bak Chelsea som innehar den viktige fjerdeplassen. De fleste har likevel avskrevet Newcastle fra det meste, til tross for at vi har ligget i toppen hele sesongen. Kanskje kritikerene får rett til slutt, men etter 23 kamper er vi foran Arsenal og Liverpool. Tabellen lyver ikke sier man når man ligger under nedrykkstreken, det gjør den heller ikke når man ligger på femteplass. Tilfeldigheter – glem det. Som Alan Pardew sier;

“Vi må bare jobbe på videre og ta opp jakten på Chelsea”

Når det gjelder skadesituasjonen så er Steven Taylor, Sylvain Marveaux, Steve Harper og Nile Ranger ute. Cheick Tiote er fortsatt i Afrika og hans hjemland Elfenbenkysten kan fort gå hele veien til finalen den 12. februar. Yohan Cabaye soner sin andre kamp etter suspensjonen han fikk i posten av FA etter cupkampen mot Brighton. Utfordringen foran denne kampen ligger nok først og fremst i hvordan vi skal komponere midtbanen. Alan Pardew tør tydeligvis ikke å spille ren 4-4-2 med Hatem Ben Arfa på kanten, og velger da heller en slags 4-2-3-1 formasjon med Leon Best på kant, Jonas i mellomrommet osv. Suksessoppskriften denne sesongen har vært 4-4-2, og forhåpentligvis får vi se den formasjonen på søndag.

Return of a legend
Han vil få en blandet mottagelse fra St. James Park, men Shay Given er en av de beste spillerene som har spilt for Newcastle i nyere tid. Sist gang han spilte på St. James var i Januar 2009, altså drøye tre år siden. Han spilte 12 sesonger i Newcastle og fikk med seg imponerende 463 kamper for klubben, kun tre spillere har fler og Given er godt foran spillere som Alan Shearer og Jackie Milburn. Det blir da også et slags møte mellom læremester og elev for Given og Tim Krul. Vår hollandske storkeeper kom til Newcastle i 2005 som 17-åring, da Given var på sitt absolutt beste og det er ingen tvil om at Krul hadde den perfekte læremester.

Det var stor misnøye i fjor sommer da Villa ansatte Alex McLeish. Skotten kom nemlig fra erkerival Birmingham som rykket ned til Championship, og det ble bråk i “2nd City”. Villa har heller ikke imponert nevneverdig denne sesongen, til tross for en enorm pengebruk det siste året. De er et av de svakeste lagene i PL på defensive dødball, takket være en sonemarkerings-taktikk som ikke akkurat er funnet opp på NASA. På bortebane har de for vane å legge seg ekstremt lavt i banen, og noen ganger spiller Emile Heskey venstreving. Det er med andre ord mye rart med Villa, men det stopper ikke med Alex McLeish. Styret prøvde å ansette Robero Martinez uken før skotten tok jobben, og det som er ironien her er at Martinez står for det stikk motsatte av McLeish rent fotballfaglig. Alt tyder på at heller ikke styret i Aston Villa ved amerikaneren Randy Lerner hadde noen plan.

For Aston Villa er ex-Newcastle spiller Jermaine Jenas skadet og uaktuell til oppgjøret. Gabriel Agbonlahor er tvilsom pga en hamstringskade. Aston Villa har dessuten flere andre gamle kjenninger. Charles N´Zogbia scoret to mål på St.James i fjor som Wigan spiller, og er inne i sin første sesong som villa-spiller. Stephen Ireland var på utlån til Newcastle forrige sesong hvor han spilte to kamper, nå er han inne i varmen igjen på villa park. Habib Beye fikk forøvrig sin kontrakt terminert forrige uke. Karrieren til den offensive høyrebacken kan man vel si gikk utfor et høyt fjell etter han forlot Tyneside.

Watch out for

Darren Bent – Alltid giftig foran mål, og scorer ofte mot Newcastle.

Papiss Cisse – 50.000 Newcastle fans gleder seg stort til å se hva denne mannen kan utrette. Han vil bli mottatt som en konge.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Santon; Obertan, R.Taylor, Guthrie, Jonas; Best, Ba

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login