Overtar trenerjobben i Everton

Oppdatert: 30. June 2021

I ettermiddag ble det bekreftet at Rafael Benitez er klar for Premier League igjen – denne gangen som trener for Liverpool-klubben Everton.

Benitez har skrevet under på tre år som sjef for de blå. Reaksjonene har ikke uteblitt. Ansettelsen har ikke falt i særlig god jord hos supportergrupperinger blant Liverpool- og Everton-fansen. Sistnevnte husker godt at spanjolen i 2007, som Liverpool-trener, kalte de blå erkerivalene for en «liten klubb». Liverpool-fansen liker naturligvis ikke at deres tidligere manager skal lede den blå delen av byen.

Benitez har vært arbeidsledig siden januar, etter at han og den kinesiske kubben Dalian Professional kom til enighet om å terminere arbeidsforholdet. I Kina ledet spanjolen laget i 38 kamper, noe som gav et svært skuffende poengsnitt på 1,16 poeng per kamp. Det er 61-åringens dårligste uttelling som trener.

Benitez var hyppig linket til å returnere til Newcastle, da spekulasjonene rundt det som så ut til å være et forestående oppkjøp av klubben, preget nyhetsbildet. Nå venter en ny tilværelse i Liverpool for 61-åringen, hvor familien hans har bodd de siste årene. Det er også antatt at Benitez er lovet det Mike Ashley aldri ville gi ham, nemlig herredømmet over rekrutteringsstrategien og en klubbledelse som ønsker å drive klubben fremover sportslig.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login