Diagnostisert med demens

Oppdatert: 22. September 2021

Konen til Joe Kinnear har uttalt at den tidligere Newcastle-skikkelsen fikk påvist demens allerede i 2015.

Ifølge konen har 74-åringen levd med sykdommen siden 2015, at den siden da stadig har blitt verre og at sykdommen nå har gått over i en mer alvorlig fase.

I en uttalelse til Daily Telegraph kommer det frem at familien er av den oppfatning at sykdommen trolig kan kobles tilbake til tiden da han var aktiv fotballspiller. De mener at sykdommen er et resultat av gjentatte headinger, og har bedt om at det rettes et større fokus mot dette i fotballen. Det har de siste årene vært et stort fokus rettet mot de uheldige konsekvensene gjentatte hodestøt har, og da særlig i fotball og amerikansk fotball. Studier og forskning viser at langvarige og gjentatte hodestøt i idretten kan påføre hjernen alvorlige skader. I forbindelse med det økte fokuset har Alan Shearer gjort seg desto mer populær ved å ha donert sin hjerne til medisinsk forskning den dagen han dør.

Kinnears tid i klubben bringer dessverre få gode minner. Han ble ansatt som trener i nedrykkssesongen 2008/09, etter at Kevin Keegan valgte å trekke seg som klubbens manager like etter at sesongen var i gang. Kinnear fikk 18 kamper ved roret, og maktet kun fire seiere. Newcastle-fansen trodde at man neppe ville se den tidligere forsvarsspilleren i klubben igjen, men så feil tok man altså. Kinnear returnerte som klubbdirektør i juni 2013, men valgte å trekke seg tilbake allerede i februar det påfølgende året. Sistnevnte periode huskes kanskje aller best for salget av Yohan Cabaye, låneavtale med Borussia Monchengladbach for den nåværende Barcelona-spilleren Luuk de Jong og flere feiluttalte navn. Sistnevnte kan, muligens, ha sammenheng med demenssykdommen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login