– Det er ikke riktig

Oppdatert: 30. April 2020

Alan Pardew har lettet på sløret og tilbakeviser fansens antagelser.

En stor skare blant fansen har lenge vært overbevist om at Mike Ashley og Alan Pardew hadde en personlig tilknytning før ansettelsen i 2010. Det er tidligere hevdet at duoen var gambling-kamerater, og at det var dette forholdet som var utslagsgivende for at Pardew kunne overta stafettpinnen etter Chris Hughton. Pardew, som denne uken ble enige med nederlandske ADO Den Haag om å fratre fra stilling som trener, har tilbakevist dette i et nylig intervju.

Ifølge Pardew var bakgrunnen for at han fikk jobben på grunn av daværende styreleder Derek Llambias. Pardew hevder at Llambias er West Ham-fan, og at han kjente godt til jobben han gjorde som West Ham-trener. Ifølge Pardew mente Llambias at han var rett mann for jobben, og viser til at han hadde god erfaring med spillerkjøp, noe Mike Ashley hadde slitt med. Pardew understreker også at han ikke hadde truffet Ashley tidligere, og at det heller ikke er riktig at han er en gambler.

Ryktene florerte lenge, og ble faktisk også tilbakevist av Lee Charnley, da det ble kunngjort at Pardew hadde fått sparken i 2014. I kunngjøringen var det understreket at «[t]ross offentlige antagelser, drevet frem av media, hadde Mike Ashley verken møtt eller snakket til Alan [Pardew] før ansettelsen».

Pardew fikk utvilsomt hard medfart av fansen, og ble hyppig omtalt som Ashleys nikkedukke. Dette var nok spesielt fordi 58-åringen aldri kritiserte Ashley og fordi han aldri satte foten ned ved salg av nøkkelspillere. Selv om Pardew hadde flere perioder med grufulle tapsrekker, fulgte også flere lengre seiersrekker, svært gode spillerkjøp, en kvartfinale i Europa League og en knallsterk femteplass.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login