Overgangsnytt

Oppdatert: 22. July 2019

Overgangsvinduet stenger om snaut to og en halv uke. Med ingen spillere signert, er det ventet stor aktivitet i dagene som kommer. Her er noen navn det kan være verdt å holde et øye med.

Joelinton

Alt tyder på at brasilianeren i praksis allerede er klar for klubben. Det er ventet at spilleren blir presentert tidlig denne uken, og muligens i løpet av dagen. Her kan du lese mer om det som etter alle solemerker å dømme blir Newcastles rekordkjøp innen svært kort tid.

Kyle Scott

Football Insider meldte 13. juli om at Kyle Scott var på vei til Newcastle, og ville gjennomføre den medisinske sjekken innen kort tid. Det ble deretter stille vedrørende Scotts tilsynelatende forestående overgang til klubben. Det er ikke umulig at Scott faktisk er klar for klubben, og at det bare er kunngjøringen som uteblir.

James Tavernier

Den svært troverdige journalisten Simon Jones (Daily Mail) meldte i helgen at Newcastle har Rangers sin målkåte høyreback i kikkerten. Tavernier er et Newcastle-produkt som egentlig aldri fikk sjansen på førstelaget. Den nå 27 år gamle backen ble solgt til Wigan i 2014. Året etter sluttet han seg til Rangers. Forrige sesong ble det 14 (!) scoringer og like mange assists i ligaen på den offensive høyrebacken. Ifølge Simon Jones er høyrebacken verdsatt til omkring åtte millioner pund.

Andrew Carroll

En annen kar som Newcastle skal være lystne på å hente tilbake til klubben er ifølge rapportene Andy Carroll. Den skadeutsatte 30-åringen er nylig operert for en ankelskade, og antas å være ute av spill til rundt november. Likevel melder svært mange medier, deriblant Daily Mail v/Simon Jones, at Steve Bruce ønsker å hente den kontraktsløse spissen tilbake til klubben. Ifølge andre medier skal klubben anse Carroll som et alternativ etter overgangsvinduet har stengt, dersom spissen klarer å riste av seg skadeproblemene. Det spekuleres i at Newcastle i så fall da vil vurdere å gi spissen en prestasjonsbasert kontrakt, som følge av alle skadebrekkene spissen har hatt siden han forlot Tyneside.

Dwight McNeil

I helgen skrev The Sun v/Alan Nixon at Newcastle er interesserte i å hente venstrekanten til klubben. Burnley-spilleren er bare 19 år, og leverte gode prestasjoner for Englands U20-lag i sommer. Vingen er kostbar, og det antas at Burnley er lite lystne på å gi slipp på McNeil. Klubber som Tottenham og Juventus skal ifølge artikkelen også være interesserte i spilleren. Newcastle har tidligere vært linket til spilleren, og det antas derfor at interessen er reell. Grunnet at spilleren har en høy prislapp og at større klubber er interesserte i 19-åringen, er det imidlertid vanskelig å se at engelskmannen ender opp på Tyneside. The Sun er vanligvis en svært lite troverdig kilde, men Alan Nixon fremstår som en velinformert og troverdig fyr. Journalisten var blant annet den første som meldte om Newcastles interesse i Federico Fernandez.

Ben Davies

Ifølge The Sun v/Alan Nixon er Steve Bruce svært interessert i Prestons Ben Davies. Den 23 år gamle midtstopperen skal ha hatt en svært god sesong for Championship-klubben. Det er imidlertid vanskelig å se at dette er en overgang som blir noe av, all den tid at Newcastle er svært mannsterke på midtstopperplassene.

Allan Saint-Maximin

Den 22 år gamle franskmannen herjet i Nice forrige sesong. Saint-Maximin, som er svært fotrapp, leverte seks mål og tre målgivende pasninger på 34 ligakamper. I tillegg gjennomførte kantspilleren flest passeringer av motspillere forrige sesong av samtlige i de fem største europeiske ligaene. Newcastle har i lengre tid vært linket til spilleren. For en måneds tid tilbake hevdet lokale medier i Nice at spilleren var nær ved å bli enige med The Magpies om sine personlige betingelser. Den gang var det Benitez som var Newcastles manager. Hvorvidt spilleren fremdeles ønsker en overgang til Tyneside er uvisst. Ifølge L’Equipe er Newcastle fremdeles interessert i kantspilleren, og Nice skal ifølge avisen ha senket prisen på 22-åringen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login