Rekordkjøp rett rundt hjørnet?

Oppdatert: 17. July 2019

Newcastle hadde ingen verdens ting å komme med mot Wolverhampton i dag. Med bare spissene Gayle og Muto på førstelaget, er det godt nytt at Newcastle er i ferd med å sikre seg en ny spiss!

Spissen det dreier seg om er 22 år gamle Joelinton, som er kjent for sin fart, råskap og teknikk. Spissen har tidligere blitt beskrevet som en hybrid av Roberto Firmino og Raul Jimenez, og er av flere ansatt å ha mye av de samme egenskapene som Salomon Rondon. Joelinton blir nemlig beskrevet som rå i luften, og vil dermed også kunne levere som et oppspillspunkt.

På mandag meldte Daily Mail og The Telegraph om at Newcastle hadde fremforhandlet en avtale med Hoffenheim for den brasilianske spissen Joelinton. Ifølge sistnevnte medium var det bare nødvendig med klarsignal fra Steve Bruce før avtalen kunne gjennomføres. Nå som Bruce har skrevet under på en treårskontrakt med klubben har dermed angivelig gitt sitt samtykke til at spissen kan hentes til klubben.

Joelinton ble utelatt fra Hoffenheims kamptropp i dag, noe som medførte en eskalering av rapporter som knytter spissen til Newcastle. Et bud på omkring 36 (!) millioner pund skal allerede ha blitt godtatt av den tyske klubben, ifølge rapporter fra Tyskland. En overgang vil dermed gjøre spissen til klubbens desidert dyreste kjøp noensinne.

Sky Sports fremstår noe mer reserverte, da de skriver at «Newcastle er i samtaler med Hoffenheim vedrørende signeringen av spissen Joelinton». De personlige betingelsene for spissen antas uansett å gjenstå, da Hoffenheim melder på sin hjemmeside at 22-åringen er i samtaler med en ikke-navngitt Premier League-klubb. Som Daily Mail meldte på mandag, ønsker Newcastle at spissen knytter seg til klubben allerede denne uken. Alt tyder på at spissen i løpet av svært kort tid blir gjenforent med sin tidligere lagkamerat Fabian Schar!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login