Overgangsnytt

Oppdatert: 14. July 2019

Tre sentrale skikkelser har allerede forlatt Newcastle-skuten. Rafael Benitez, Ayoze Perez og Mo Diame vil alle bli savnet, og forhåpentligvis snart erstattet.

Steve Bruce
Newcastle og Sheffield Wednesday har fremdeles til gode å komme til enighet om en sum for Bruce og hans assistentene. Som tidligere meldt er det antatt at Bruce sin arbeidsgiver krever om lag fem millioner pund for manageren. Etter gårsdagens treningskamp bekreftet Manchester United-legenden at han har hatt dialog med Newcastle, og at «vi får se hva som skjer innen de neste 24-48 timene».

Ifølge The Mirror skal Bruce ha kommet til enighet med Newcastle om hans personlige betingelser. Skal man tro avisen, så vil Bruce få den dårligste grunnlønnen i Premier League med magre én million pund i året. Til sammenligning hadde Benitez det seksdoble. Bruce skal imidlertid ha takket ja til en rekke bonuser som utløses eksempelvis ved å beholde plassen i Premier League og med en lønnsøkning per plassering over nedrykksstreken. Med andre ord kan tiden for 58-åringen i klubben bli meget lønnsom, dersom han skulle få muligheten i klubben.

The Mirror hevder videre at Bruce ønsker å hente tilbake Graham Carr til klubben, «stjernespeideren» som var svært sentral i rekrutteringen av spillere som Hatem Ben Arfa, Cheick Tiote, Yohan Cabaye, Papiss Cisse, Gini Wijnadlum, Moussa Sissoko, Mathieu Debuchy, Daryl Janmaat og Florian Thauvin. Sistnevnte var ingen stor suksess i klubben, men herjer som bare det i Marseille. Carr hadde imidlertid også noen skikkelige misser, slik som Romain Amalfitano, Remy Cabella, Emmanuel Riviere, Henri Saivet og Sylvian Marveaux.

Kyle Scott
Den kontraktsløse midtbanespilleren, som har vært i Chelsea siden 2007, blir etter alle solemerker å dømme Newcastles første signering i sommer. Ifølge Pete O’Rourke, som jobber for Football Insider, vil Kyle Scott (21) gjennomgå den medisinske sjekken etter at spilleren skal ha akseptert betingelsene for en treårskontrakt. Scott kan spille offensivt og defensivt sentralt i midtbaneleddet, og har erfaring fra nivå to i Nederland. Midtbanespilleren har landslagserfaring på aldersbestemt nivå for England, Irland og USA.

Sean Longstaff
Det er ikke spesielt gledelig å være Newcastle-supporter om dagen. Frykten for å miste meget lovende Sean Longstaff til Manchester United, gjør ikke tilværelsen akkurat bedre. Helt siden 17. mai har interessen i midtbanejuvelen vært kjent.

Tidligere denne uken meldte Sky Sports at Newcastle skal kreve svimlende 50 millioner pund for Longstaff. Samtidig skal klubben ikke være interessert i å selge 21-åringen. De siste rapportene er at Longstaff selv ønsker en overgang til Manchester United, da han skal være mindre fornøyd med tingenes tilstand etter at Benitez forlot klubben. De røde djevlene skal ikke ha gitt opp å signere midtbanespilleren. Sky Sports melder samtidig at selv om Longstaff ønsker en overgang, så er spilleren fokusert på sine forpliktelser og den kommende sesongen for Newcastle United.

Karl Darlow
Sisteskansen skal ikke være fornøyd med tilværelsen i Newcastle. Kun 90 (!) minutter fikk Darlow vokte buret forrige sesong, og det i 3-1-tapet mot Nottingham Forest i cupen. Ifølge Football Insider skal Leeds ha keeperen høy på listen sin.

Joselu
Spissen skal i lang tid ha vært nær en overgang til spanske Alaves. Det var derfor litt overraskende at man fant spilleren i troppen som i går satte snuten mot Kina. Elias Sørensen var opprinnelig ikke å finne i oversikten over spillere som skulle til Kina, men spissen selv avslørte i går på sosiale medier at han var på vei til verdens mest befolkede land.

I dag har klubben meldt på sin offisielle hjemmesiden at Sørensen har erstattet Joselu, noe også bildet av troppen viser. Det kan tyde på at Joselu nærmer seg en overgang bort fra Newcastle.

 
Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login