Har forlenget med klubben

Oppdatert: 29. March 2021

Ifølge den svært troverdige David Ornstein, som skriver for The Athletic, ligger Dwight Gayles fremtid på Tyneside.

Ornstein skriver at spissen har akseptert en ny treårsavtale, som innebærer at 31-åringen går ned i lønn. Engelskmannen var på utgående kontrakt, og stod derfor fritt til å forhandle med andre klubber om en vederlagsfri overgang.

Avtalen er i utgangspunktet pussig av flere grunner. For det har klubben i en årrekke forsøkt å kvitte seg med spilleren, som både sliter med skader og Premier League-nivået. For det andre har spissen knapt blitt brukt av Steve Bruce denne sesongen, til tross for at Callum Wilson har mistet flere kamper. Den tidligere Crystal Palace-spilleren har kun startet to kamper denne sesongen, og kun fått elleve opptredener i ligaen.

Gayle har imidlertid vist at han er en klassespiss på det nest øverste nivået, om det er der The Magpies må tilbringe den neste sesongen. Avtalen gjør også Newcastle rustet til å få noen grunker for spissen, som har nok av beundrere, om han listes for salg i fremtiden.

For Newcastle har Gayle 106 opptredener og 34 scoringer, hvorav kun ett av disse er scoret i innværende sesong. Elleve av hans 34 scoringer i svart og hvitt har kommet på det øverste nivået i England.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login