NUST med spennende initiativ

Oppdatert: 09. April 2021

Torsdag 8. April kom Newcastle United Supporters Trust med et nytt og spennende initiativ. Kort forklart er dette et fond for supportere, der man donere et engangsbeløp, eller et månedlig beløp.  Først og fremst går ideen ut på at man som supporter av klubben skal kunne ha muligheten til å redde klubben dersom klubben, i verste fall, skulle havne nær konkurs, eller være en del av et fremtidig eierskap av klubben.

Selve fondet skal oversees og styres av fire verger, hvorav noen av navnene bør være svært kjente. Dette gjelder spesielt journalist i kjente “The Athletic” George Caulkin og tidligere spiller Newcastle-spiller Warren Barton. De to andre er den lokale parlamentsrepresentanten  Ian Mearns og en godkjent revisor i Lee Humble.

Målet er ikke en ren takeover, men at man på sikt skal skaffe seg en representativ andel av klubben. Når og hvordan dette skal skje, skal være opp til disse nevnte fire vergene.

Hvis det viser seg være umulig å nå dette målet, enten fordi ikke vokser raskt nok, eller at det viser seg umulig å skaffe seg denne andelen, vil fondet i sin helhet tilfalle lokale veldedige organisasjoner.

Bakgrunnen, eller tanken bak, er at en gang i fremtiden så vil Mike Ashley selge klubben. Det er når dette skjer at man håper på muligheten til å kjøpe en andel i klubben med dette fondet. Klubbens eiere vil da måtte samarbeide med supportere via NUST. Det handler om å skaffe seg et sete ved bordet.

Bak arbeidet med 1892pledge ligger tusenvis av ubetalte arbeidstimer, samt tre år med planlegging. I dette arbeidet har vanlige supportere fra hele verden fått gi innspill og tilbakemeldinger, undertegnede inkludert.

TAN vil ikke oppfordre noen til å kaste penger etter noe som helst, og det er ingen garanti for at dette vil fungere, men dersom du synes dette høres interessant ut, bør du sjekke ut www.1892pledge.co.uk

Om ikke annet, så er dette en spennende og positiv nyhet rundt klubben, noe vi dessverre ikke er så godt vant til. En av de første til å omfavne og støtte prosjektet er ingen ringere enn Alan Shearer, og innen 24 timer etter at prosjektet ble lansert, er det allerede samlet inn over 20.000 pund.

You must be logged in to post a comment Login