Skjebnedager for flere spillere

Oppdatert: 25. February 2021

Åtte spillere går i disse dager en usikker skjebne i møte. Vi vurderer sannsynligheten for å se dem på Tyneside også neste sesong.

Dwight Gayle
Spissen har kun startet én kamp denne sesongen, og det var nylig mot Chelsea. Selv med Callum Wilson ute med skader, måtte Gayle se at Joelinton ble foretrukket mot Manchester United sist. Den tidligere Palace-spissen har slitt mye med skader siden han ankom klubben i sommervinduet i 2016, og har egentlig aldri vært i nærheten av å være et foretrukket alternativ på topp siden opptrykket. Det er heller ingen hemmelighet at klubben gjentatte ganger har forsøkt å selge spissen. Til tross for at Steve Bruce flere ganger har uttalt at 30-åringen er en kvalitetsspiss og at han tidligere har forsøkt å signere spissen for andre klubber, er det likevel svært sjeldent at han tyr til Gayle. Bruce uttalte nylig at samtaler med spilleren ville finne sted i løpet av de kommende ukene, men det er uvisst om dette er med sikte på å forlenge spillerens kontrakt. Det er også uvisst om Gayle ønsker å bli værende på St. James’ Park, all den tid han har mange beundrere blant topplagene i Championship og bunnlagene i Premier League.

Joe Willock
Midtbanespilleren har bare tre kamp for klubben, men viste allerede i debuten at han kan være en svært viktig ervervelse i sesonginnspurten. Willock tilfører midtbanen sårt trengt løpskraft fremover på banen, og har evnen til å bidra med målpoeng. Det er tvilsomt om Arsenal er giret på å selge 21-åringen på nåværende tidspunkt, men det bør være gode muligheter for å hente spilleren tilbake på et sesonglangt lån, om partene blir en god match i tiden som venter.

Christian Atsu
Ghaneseren ble inkludert i 25-mannstroppen etter at DeAndre Yedlins avskjed etterlot seg en ledig plass. Atsu blir imidlertid neppe å se i en kamptropp igjen, med mindre det hoper seg opp skader eller sykdom. Klubben hadde håpet å finne en ny arbeidsgiver til vingen i januar, og hans fremtid i klubben nærmer seg definitivt slutten.

Henri Saivet
Franskmannen er for øyeblikket den eneste seniorspilleren som er utelatt fra 25-mannstroppen. Etter flere mislykkede forsøk på å sende spilleren ut på lån de siste årene, forsvinner spilleren vederlagsfritt ved sesongslutt. Da har 30-åringen tilbragt fem og et halvt år i klubben. Saivet har kun matet å få åtte kamper for The Magpies, hvorav fem av disse i ligaen.

Fabian Schar
Midtstopperen, som for tiden er ute med en stygg skade, er ventet å rekke sesonginnspurten. Etter en svært skuffende opptredener på gressmatten forrige sesong, begynte sveitseren å ligne desto mer og mer på den spilleren som ankom klubben for litt over to og et halvt år siden. Det er rapport om en forlengelsesklausul i spillerens kontrakt som klubben kan utløse. En slik klausul var også fremforhandlet i Federico Fernandez kontrakt, som klubben valgte å utløse for omtrent ett år siden. Det er imidlertid uvisst om spilleren selv kan blokkere en slik automatisk forlengelse. De fleste grunner taler for at Newcastle bør aktivere klausulen, om ikke de ønsker å fremforhandle en lengre avtale med spilleren.

Federico Fernandez
Det rapporteres om at forhandlinger med argentineren allerede har funnet sted. Midtstopperen har vært en bauta i forsvaret siden han ankom klubben, og Steve Bruce ønsker utvilsomt å ha med seg den snart 32 år gamle spilleren. Ifølge Alan Nixon, som skriver for The Sun, kan et problem være lengden på kontrakten. Det hevdes at Newcastle vil tilby spilleren en ny kontrakt med ett års varighet, mens Fernandez ber om to år. Ettersom Ciaran Clark nylig signerte en toårsavtale, er det vanskelig å se for seg at partene ikke kommer til enighet om en tilsvarende kontrakt.

Andy Carroll
Den høyreiste geordien står med 13 ligakamper og ett mål så langt, fordelt på 363 minutter med spilletid. Det tilsvarer ganske nøyaktig fire hele kamper. Carroll har nylig fylt 32 år, og bidrar ikke særlig på banen lenger. Sannsynligheten er lav for at den tidligere West Ham-spissen anses verdig en plass i 25-mannstroppen for neste sesong.

Jacob Murphy
Kantspilleren, som har blitt brukt litt i en offensiv høyrebackposisjon denne sesongen, har fått et fornyet håp om å redde Newcastle-karrieren sin. Spørsmålet er imidlertid om han gjort nok for å rettferdiggjøre en ny kontrakt. Vingen har kun startet åtte kamper i ligaen, men har fått spilletid i totalt 19 kamper i alle turneringer. Murphy startet sesongen på lovende vis, og gjorde en god figur i løpet av sesongoppkjøringen i ligacupen. Formen hans har imidlertid vært synkende, og 26-åringen har ikke startet en fotballkamp siden kampen mot Leeds i slutten av januar, da han mistet ballen i en svært farlig posisjon som resulterte i en scoring til gjestene. For en stund tilbake skrev lokale medier at Steve Bruce ønsket å forlenge kontrakten til spilleren og at partene var i dialog om en mulig forlengelse. For øyeblikket taler det meste mot å tilby vingen flere sesonger på Tyneside.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login