Før kampen: Tottenham

Oppdatert: 03. April 2021

Newcastle står overfor en svært vanskelig hjemmekamp, når Jose Mourinho ankommer Tyneside med sitt mannskap. Det er imidlertid gledelig at en fransk talisman ligger an til å rekke kampen.

Dato: Søndag 4. april
Kampstart: Kl. 15.05 på St. James’ Park
Dommer: Craig Pawson

Status
Newcastle befinner seg på den farlige 17.-plassen, kun to poeng foran Fulham. Sistnevnte skal i aksjon mot Aston Villa bare noen timer etter at dommeren har satt bataljen på St. James’ Park i gang. Villa har hatt en nedadgående formkurve den siste tiden, noe som nok særlig har sin forklaring i Jack Grealishs skadefravær. Det er derfor gledelig, også sett med Newcastle-øyne, at den engelske landslagsspilleren er friskmeldt til kampen mot Fulham.

Det er syv kamper siden The Magpies vant en fotballkamp. Det var mot et Southampton-lag som har slitt skikkelig i lang tid. Forrige serierunde ble Newcastle utspilt av bunnkollega Brighton, og tapte 0-3 i kystbyen. Med rykket Brighton fra med et forsprang på seks poeng ned til Fulham.

Søndagens gjester fra London startet sesongen på glitrende vis, om en ser bort fra seriepremieren, som endte med tap. Nå befinner klubben seg på en skuffende sjetteplass, men har likevel den viktige fjerdeplassen i sikte. Tottenham har vært av det varierende slaget den siste tiden. Sist serierunde ble Aston Villa slått 0-2 på Villa Park, mens Arsenal (serie) og Dinamo Zagreb (Europa League) beseiret de hvite fra London forut for den kampen. Nederlaget i Serbia medførte at Jose Mourinho og hans mannskap ble slått ut av Europa League. På de siste fem ligakampene står laget med fire seiere. På de foregående seks oppgjørene stod laget med fem tap.

Fasiten for bortelaget er 14 seiere, ni tap og seks poengdelinger.

Det blir ingen enkel oppgave for Newcastle-forsvaret, som møter en av Premier Leagues mens fryktede duoer, nemlig Harry Kane og Son Heung-Min. Førstnevnte er i skrivende stund ligaens toppscorer med sine 17 fulltreffere, noe kun Mohamed Salah matcher. Sørkoreanske Son er heller ikke særlig beskjeden av seg på motstanderens banehalvdel, og kan vise til 13 fulltreffere i ligaen. Duoen er også svært gavmilde, og har slått totalt 22 målgivende pasninger i ligaen mellom seg.

Lagene
Det er svært gledelig at Allan Saint-Maximin kan bli inkludert i søndagens kamptropp, men det er heller tvilsomt at franskmannen blir å skue i startoppstillingen. Callum Wilson skal ikke være langt unna å kunne opptre på gressmatten igjen, men Steve Bruce var mer reservert med tanke på spissen tilgjengelighet til denne kampen. Fabian Schar og Isaac Hayden mister definitivt kampen.

Martin Dubravka har vært på reisefot med det slovakiske landslaget, men oppholdet ble preget av et magevirus. Målvakten har derfor for det meste holdt seg på hotellrommet, men skal være tilgjengelig til søndagens oppgjør.

Ellers har Ciaran Clark og Jeff Hendrick vært i aksjon for Irland, Emil Krafth for Sverige, Jamal Lewis for Nord-Irland og Ryan Fraser for Skottland. Sistnevnte var i godt slag, og noterte seg for to scoringer i landslagspausen.

Dubravka har ikke vært helt i slag siden sin retur i målet, både på og utenfor banen, noe som kan bety at Karl Darlow gis en ny mulighet til å overbevise. På grunn av landslagspausen vil det heller ikke overraske om Federico Fernandez erstatter Clark i midtforsvaret. Det ville heller ikke overraske om Bruce opptrer med en treer i midtforsvaret.

Bruce bekreftet på fredagens pressekonferanse at Dwight Gayle var tilbudt en ny treårsavtale, og vil sannsynligvis bli honorert med en sjelden mulighet fra start.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Dummett – Willock, Shelvey, Sean Longstaff – Fraser, Gayle, Almiron

Tottenham må klare seg uten backparet Matt Doherty og Ben Davies, mens stjernevingen Son Heung-Min er friskmeldt til kampen etter å ha ristet av seg en skade. Erik Lamela er også tilgjengelig, etter å ha mistet forrige kamp på grunn av en utvisning. Serge Aurier og Toby Alderweireld mistet forrige kamp på grunn av sykdom, men er klare til dyst på søndag.

Sannsynlig lagoppstilling: Lloris – Aurier, Alderweireld, Sanchez, Reguilon – Højbjerg, Sissoko – Moura, Ndombele, Son – Kane

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login