Før kampen: Burnley

Oppdatert: 09. April 2021

Sist gang Newcastle vant en fotballkamp var for fem uker siden. På den tiden har Newcastle lagt bak seg syv fotballkamper og kun maktet fire poeng. Heldigvis er Newcastle fremste angrepsvåpen klar til dyst. I mellomtiden er øynene rettet mot det som skjer på Craven Cottage fredag kveld.

Dato: Søndag 11. april
Kampstart: Kl. 13.00 på Turf Moor
Dommer: Anthony Taylor

Motstanderen
Forrige helg klarte Burnley å rote bort en tomålsledelse borte mot formsvake Southampton. Spissparet Chris Wood og Matej Vydra satte laget to mål foran hjemmelaget før halvtimen var passert. Likevel måtte The Clarets og Nick Pope finne seg i at tre baller skulle havne i eget nett. Forut for den kampen, var laget ubeseiret på sine tre foregående opptredener. En 1-2-seier over Everton på Merseyside og 1-1 mot henholdsvis Leicester og Arsenal vitner om sterke prestasjoner.

Siden en gikk over i februar måned har laget tre tap, fem poengdelinger og to seiere i ligaen på samvittigheten. Til sammenligning har Newcastle kun maktet én seier og fire poengdelinger i samme periode. Fire tap har det blitt på The Magpies siden februar.

Før ligarunden sparkes i gang befinner vertene seg på 15.-plass med 33 poeng. Det er to plasser over Newcastle med et fire poengs forsprang. Det er spesielt verdt å merke seg at laget kun har scoret 24 ganger. Kun tabelljumbo Sheffield United har scoret færre med sine 17 scoringer.

Lagene
Newcastle imponerte sist mot Tottenham, noe som gjør det svært sannsynlig at laget komponeres på samme vis. Noe som innebærer offensive backer med en trio foran keeperen. Newcastle må klare seg uten Jamaal Lascelles, som har pådratt seg en skade. Ellers er Isaac Hayden og Fabian Schar fremdeles ute med skader. På fredagens pressekonferanse ble det også klart at Ryan Fraser enda sliter med en vond lyske. Skotten blir derfor heller ikke å skue i søndagens kamptropp.

På den gledelige siden er Callum Wilson friskmeldt til kampen. I engelskmannens skadefravær har The Magpies ikke maktet én eneste seier. På disse syv kampene har laget spilt fire uavgjorte og kun scoret fem ganger. Grunnet spissens lengre skadeavbrekk er det sannsynlig at han blir satt på benken. Federico Fernandez er også klar til søndagens kamp, mens det er uvisst om Andy Carroll rekker oppgjøret.

Det er antatt at Sean Longstaff, Jacob Murphy, Joelinton og Matt Ritchie får fornyet tillit fra start, etter særs gode prestasjoner mot Tottenham. Det taler for at Newcastle opptrer i samme formasjon som sist. Allan Saint-Maximin vil antakelig starte på benken ved siden av Callum Wilson, noe som gir Bruce noen solid kort i ermet utover kampen. Den offensive duoen herjet sist Burnley stod på motsatt banehalvdel. Emil Krafth hadde en svak kamp sist, og vil sannsynligvis bli henvist til benken.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Clark, Dummett – Murphy, Shelvey, Sean Longstaff, Willock, Ritchie – Joelinton, Almiron

Sean Dyche må klare seg uten spissen Ashley Barnes og vingen Robbie Brady. Ellers er det antatt at midtstopperen Kevin Long er utilgjengelig. Dyche uttalte på fredagens pressekonferanse at han regnet med at Erik Pieters ville rekke kampen, mens backkollega Phillip Bardsley skal ha kastet hatten inn i ringen igjen.

Sannsynlig lagoppstilling: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters – Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil – Wood, Vydra

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant sesongens oppgjør på Tyneside mot søndagens verter med sifrene 3-1. Den gang var det Allan Saint-Maximin og Callum Wilson som styrte showet: Førstnevnte markerte seg med én scoring og én assist, mens Callum Wilson markerte seg med to scoringer og én målgivende pasning. Da lagene møttes på Turf Moor sist ble resultatet 1-0 i favør Dyches gutter. Den foregående sesongen vant Newcastle oppgjøret i Burnley 2-1.

Lagene har møttes til dyst totalt ni ganger i Premier League-sammenheng. På bortebane har Newcastle kun maktet én seier og én poengdeling, mens de to resterende har endt med tap. På St. James’ Park er fasiten to seiere og tre poengdelinger. På disse oppgjørene er målforskjellen 12-9 i favør The Magpies.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login