Før kampen: Brighton

Oppdatert: 20. March 2021

Nervene kan fort havne i sentrum i det svært viktige bunnoppgjøret. Vinneren kan nemlig ta et enormt steg mot en fornyet Premier League-tilværelse.

Dato: Lørdag 20. mars
Kampstart: Kl. 21.00 på Amex Stadium
Dommer: Anthony Taylor

Status
Brighton og Newcastle er involvert i det som for øyeblikket fremstår som en kamp mellom tre lag om å unngå den farlige 18.-plassen. Med seg i det kjipe selskapet har lørdagens motstandere Fulham, som den siste tiden har våknet til live. Heldigvis for Newcastle – og Brighton – tapte Fulham fredagens ligakamp mot Leeds. Det betyr at uansett utfall på lørdag, vil det bety at det vil være minst to poeng ned til nedrykksplassen for Newcastles del. Det hører til historien at Fulham har spilt to kamper mer enn lørdagens motstandere.

Det er kun tre poeng som skiller Brighton på 16.-plass og Fulham på 18.-plass. For Newcastles del er det kun to poeng ned til de hvite fra London. Lørdagens oppgjør er en hengekamp for de involverte. Skulle et av lagene kapre alle poengene, kan det vise seg å være et enormt steg mot en fornyet tilværelse i det gjeveste selskapet. Ditto kan skjebnen bli katastrofal for det tapende laget. For øyeblikket har Brighton en liten fordel med en betydelig bedre målforskjell enn de argeste konkurrentene. Newcastle har den dårligste målforskjellen av de tre nevnte lagene.

Brighton vant 1-2 borte mot Southampton sist. Forut for det hadde måkene tre tap på rappen mot Crystal Palace (1-2), West Bromwich (1-0) og Leicester (1-2). Lagets forrige ligaseiere var mot formsvake Liverpool på Anfield 3. februar.

Lagene
Det meste tyder på at Miguel Almiron vil være tilgjengelig, ettersom peruguyaneren har vært å se i aksjon på treningsfeltet denne uken. På fredagens pressekonferanse antydet Steve Bruce at løpsmaskinen mulig blir å finne i startelleveren. Callum Wilson har også vært i aksjon på treningsfeltet, men kampen kommer for tidlig for den tidligere Bournemouth-spilleren. Det er et håp om at Wilson og Saint-Maximin vil være klar til den påfølgende kampen mot Tottenham, som finner sted etter den kommende landslagspausen. Ellers er Fabian Schar fremdeles ute med en kneskade.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Clark, Dummett – Willock, Hayden, Shelvey – Murphy, Almiron, Fraser

Hjemmelaget må klare seg uten en av sine beste måker; Tariq Lamptey. Lyntoget på høyrebacken skapte store problemer for Newcastle-forsvaret sist, og skaffet Graham Potters menn et svært tidlig straffespark etter at Saint-Maximin felte spilleren. Også mannen som normalt inntar plassen på motsatt sideback, Solly March, går glipp av kampen. Det gjør også spissen Florin Andone og midtstopperen Adam Webster. På torsdagens pressekonferanse uttalte Potter at han regnet med at forsvarskjempen Dan Burn ville rekke kampen, samt at hurtige Aaron Connolly er disponibel igjen. Sistnevnte har vært ute etter et ribbeinsbrudd, men har nylig havnet i fokus som følge av et annet brudd: Spissen brøt nemlig nylig Covid-19-retningslinjene i England. Som følge av det kan det være at det tar lenger tid før 21-åringen blir inkludert i kamptroppen.

Sannsynlig lagoppstilling: Sanchez – Veltman, White, Dunk, Burn – Gross, Lallana, Bissouma, Trossard – Welbeck, Maupay

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login