Før kampen: Sheffield United

Oppdatert: 18. May 2021

Fansen kan endelig slippe til på St. James’ Park i lagets aller siste hjemmekamp.

Dato: Onsdag 19. mai
Kampstart: Klokken 19.00 på St. James’ Park
Dommer: Robert Jones

Motstanderen
Det har allerede vært kjent en stund at Sheffield Uniteds nærmeste fremtid er i Championship. Kontrasten til forrige sesong er enorm: På samme tid forrige sesong kjempet klubben om spill i Europa League. Sheffield United endte da til slutt på en niendeplass, etter å ha avsluttet sesongen med tre strake tap. The Blades kunne da også vise til det fjerde tetteste forsvaret, med kun 39 innslupne mål. Til sammenligning står Sheffield United nå med 62 baklengsmål med to gjenstående kamper. Deres første smultring på bortebane for sesongen kom i forrige serierunde.

Onsdagens motstander spilte mot Everton på søndag, noe som resulterte i en sjelden seier for The Blades. Unggutten Daniel Jebbinson (17) sikret 1-0-seier til Paul Heckingbottoms mannskap. Jebbinson ble med sin scoring den yngste spilleren til å score i Premier League i en spillers første kamp fra start. Tabelljumboen står nå med seks seiere og kun to uavgjorte kamper på 36 forsøk. Laget har kun maktet å omsette nitten sjanser til scoringer. Fulham er nærmest til den endelige statistikken, med sine 26 fulltreffere.

Samtlige av lagets ligatriumfer har kommet siden nyttår. The Blades første seier kom på Bramall Lane mot The Magpies, etter at Ryan Fraser på klønete vis pådro seg to gule kort på svært kort tid i første omgang. Billy Sharp ble kampens eneste målscorer fra krittmerket. Lagets øvrige seiere har kommet mot Manchester United (1-2), West Bromwich (2-1), Aston Villa (1-0), Brighton (1-0) og Everton (0-1). De to siste har kommet i løpet av klubbens fire siste oppgjør.

Sheffield United har maktet å kapre syv poeng på bortebane denne sesongen.

Lagene
Newcastle må klare seg uten Callum Wilson, Karl Darlow, Jamaal Lascelles og suspenderte Fabian Schar. Isaac Hayden og Ryan Fraser er tilbake i trening, men vil ikke bli å skue i aksjon før sesongen er omme. Kampen kommer muligens for tidlig for unge Elliot Anderson, men det er ventet at 18-åringen vil få noen minutter på banen om han skulle være tilgjengelig i løpet av sesongens siste to kamper.

Med kun to gjenstående kamper og en sikret fremtid i Premier League, er det ventet at Steve Bruce gir noen spillere sjansen til å overbevise. Hete kandidater i så henseende er Jamal Lewis, Matty Longstaff, Jeff Hendrick og Dwight Gayle. Ellers er det ventet at spillere som er på utgående kontrakter, især Jacob Murphy og Paul Dummett, vil få muligheten til å fortsette å overbevise sjefen om at de fortjener en kontraktsforlengelse. I denne kategorien faller også Andy Carroll. Men med kun 17 kamper fordelt på knappe 376 minutter i serien og kun én scoring, fremstår det som åpenbart at den høyreiste spissen ikke blir en del av The Magpies neste sesong. Dwight Gayle er i en tilsvarende posisjon, men ifølge troverdige kilder har spissen allerede signert en kontraktsforlengelse. Det er ventet at Gayle vil få mer spilletid nå på tampen av sesongen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth, Fernandez, Dummett – Murphy, Sean Longstaff, Matty Longstaff, Lewis – Willock – Gayle, Joelinton

Motstanderlaget må klare seg uten Oliver McBurnie, Jack O’Connell, Ethan Ampadu, Oliver Bruke og Billy Sharp. Det er uvisst om den franske spissen Lys Mousett er tilgjengelig, etter at 25-åringen ikke var å finne i søndagens kamptropp. Sander Berge stod over søndagens triumf over Everton, og det er dermed uvisst om midtbanespilleren anses disponibel til kampen. Det er ventet at nordmannen anses disponibel til onsdagens batalje.

Sannsynlig lagoppstilling: Ramsdale – Basham, Egan, Robinson – Baldock, Norwood, Fleck, Osborn, Stevens – Jebbinson, Brewster

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login