Før kampen: Fulham

Oppdatert: 22. May 2021

Sesongens siste kamp går av stabelen i London. Kampen kan bety forskjellen på ikke-ubetydelige millioner. Newcastle kan avslutte sesongen på alt fra en ålreit 12.-plass til en svært skuffende 17.-plass.

Dato: Søndag 23. mai 2021
Kampstart: Klokken 17.00 på Craven Cottage
Dommer: Chris Kavanagh

Motstanderen
Det er velkjent at søndagens motstander allerede er klare for Championship. Scott Parker var for en noe tid tilbake klar i sin tale: Lag som Newcastle, Brighton og Burnley måtte ikke føle seg trygge. Siden den gang tapte Fulham tre på rappen, mens det nå i midtuken endte 1-1 borte mot Manchester United.

Fulhams største problem denne sesongen er at de ikke har evnet å vinne fotballkamper. Hele 13 ganger har kampene endt med poengdelinger. Kun Brighton, med sine 14 uavgjorte opptredener, har delt flere poeng med sine motstandere. En sammenheng finner man nok i evnen til å omsette sjanser til scoringer. Kun tabelljumboen Sheffield United (19) har scoret færre enn Brede Hangelands gamleklubb (27). Til sammenligning har Newcastle notert seg for 44 fulltreffere i ligaen. Fulham kan imidlertid vise til et relativt stødig forsvar, med 51 innslupne mål. Av de åtte dårligste plasserte lagene, er det kun Brighton (44) som har sluppet inn færre scoringer. Fasiten for Newcastle er hele 62 (!) baklengsmål. Til sammenligning har Sheffield United sluppet inn bare ett mer enn Steve Bruces komponerte forsvar.

Lagene
Martin Dubravka er usikker til kampen, noe som gjør det nærliggende at Mark Gillespie vil få sin Premier League-debut. Allan Saint-Maximin og Joelinton er også usikre kort, men det er antatt at duoen friskmeldes før kampstart. Det er også uvisst hvorvidt unggutten Elliot Anderson (18) er disponibel.

Ellers er Jamaal Lascelles, Isaac Hayden, Karl Darlow, Callum Wilson og Ryan Fraser utilgjengelige til sesongens siste forestilling.

Fabian Schar er disponibel igjen etter å ha sonet for det røde kortet som han pådro seg mot Arsenal.

Sannsynlig lagoppstilling: Gillespie – Schar, Fernandez, Dummett – Murphy, Sean Longstaff, Willock, Lewis – Almiron – Gayle, Saint-Maximin

Aleksandar Mitrovic, Tom Cairney, Terence Kongolo og Antonee Robinson er utilgjengelige som følge av skader. Det er uvisst hvorvidt Harrison Reed er disponibel til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Areola – Ream, Adarabioyo, Odoi – Reid, Anguissa, Onomah, Bryan – Carvalho, Cavaleiro, Lookman

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på St. James’ Park like før jul endte det 1-1, etter et selvmål av Matt Ritchie og en straffescoring av Wilson. I sesongen 2018/19-sesongen, som også endte med nedrykk for London-klubben, vant Newcastle borteoppgjøret 0-4, mens det ble 0-0 på St. James’ Park. Da lagene møttes i Championship i sesongen 16/17 vant The Cottagers begge oppgjørene (1-0 og 1-3).

I Premier League-sammenheng har Newcastle kun maktet fire seiere på 13 forsøk på bortebane mot søndagens verter. Resten har resultert i tap. På St. James’ Park er fasiten fem poengdelinger, seks seiere og tre tap.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login