Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 13. May 2021

Den ferske ligamesteren ankommer St. James’ Park for å bli applaudert inn på banen av Newcastle-spillerne. Med Premier League-kontrakten i boks, er det store spørsmålet om hvilken utgave av Steve Bruces Newcastle United vi får servert på fredagskvelden.

Dato: Fredag 14. mai
Kampstart: Kl. 21.00 på St. James’ Park
Dommer: Kevin Friend

Motstanderen
Med tre gjenstående ligakamper er allerede ligatittelen sikret for Manchester City – og det for femte gang i Premier League. Kun Chelsea kan skimte med like mange triumfer i Premier League.

Et raskt blikk på tabellen viser at Manchester City har vært suverene denne sesongen. Det er ti poeng ned til ligatoer Manchester United, som også har spilt én kamp mer. Ingen lag ha scoret flere enn Pep Guardiolas maskineri. Med 72 ligascoringer er det kun Manchester United som er i nærheten med sine 70. Videre har det kun blitt 26 baklengsmål. Chelsea er nærmest med 33 innslupne mål. Det har også kun blitt fem tap og hele 25 seiere på 35 kamper i ligaen.

Manchester City har fremdeles masse å spille for: I slutten av mai venter finale i mesterligaen mot Chelsea. London-klubben vant knepent sist lørdag, da lagene møttes i ligaen på Etihad Stadium. Fra før av er allerede ligacuptittelen sikret.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Jamaal Lascelles, Karl Darlow og Elliot Anderson. Isaac Hayden og Ryan Fraser antas også å miste resten av sesongen, til tross for at duoen nå er bekreftet å være tilbake på treningsfeltet. Ellers er Fabian Schar utilgjengelig på fredag og til den påfølgende midtukekampen mot Sheffield United, grunnet suspensjon. Ellers bekreftet klubben tidligere denne uken at Callum Wilson mister resten av sesongen, på grunn av en vond hamstring. Det skal imidlertid ikke være tale om en alvorlig skade.

Joe Willock er bekreftet spilleklar, etter å ha forlatt banen i andreomgangen mot Leicester.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Clark, Dummett – Murphy, Sean Longstaff, Willock, Ritchie – Almiron – Saint-Maximin, Gayle

Hos Manchester City er det kun Kevin de Bruyne som skal være utilgjengelig. Som følge av en mislykket formasjonsendring mot Chelsea, er det ventet at Pep Guardiola går tilbake til en forsvarsfirer, med en trio sentralt på midtbanen.

Sannsynlig lagoppstilling: Steffen – Walker, Stones, Dias, Mendy – Rodri, Gundogan, Silva – Mahrez, Aguero, Foden

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes i romjulen endte det 2-0 til fredagens gjester. Ilkay Gundogan og Ferran Torres noterte seg for scoringene. Ligaoppgjøret på St. James’ Park endte 2-2 forrige sesong, mens det ble et 0-2-nederlag da de lysblå tok turen for kvartfinalen i FA-cupen.

Sist gang Newcastle gikk seirende av gressmatten mot fredagens gjester var på St. James’ Park i 2018/19-sesongen. Da sørget Salomon Rondon og Matt Ritchie (straffespark) for en 2-1-triumf. En må tilbake til 2014/15-sesongen for å finne neste triumf mot Manchester City. Da vant Newcastle 0-2 på Etihad Stadium – riktignok i ligacupen. Den triste sannheten er at Newcastle kun har beseiret Manchester to ganger på de siste 27 møtene – den andre gangen var i 2005/06-sesongen! På de siste 27 ligaoppgjørene mellom lagene, har Newcastle kun maktet ti av totalt 81 poeng.

En skal imidlertid være glad at det er på St. James’ Park lagene møtes fredag: På Etihad Stadium har ikke Newcastle vunnet en ligakamp siden 2000. De siste tolv bortekampene mot de lyseblå har endt med tap.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login