Wijnaldum vil bort

Oppdatert: 16. June 2016

Forrige sesongs toppscorer i Newcastle, Georginio Wijnaldum, ønsker etter alt å dømme ikke å bli med klubben i Championship, og har bedt sin agent om å finne ham en ny klubb.

 

Ifølge “the Chronicle” har flere italienske klubber kommet på banen og meldt sin interesse. Wijnaldum har ikke levert inn en offisiell overgangssøknad, men har altså bedt sin agent om å finne en ny arbeidsgiver til ham. Hollenderen er likevel ikke sikret en framtid i en annen klubb. Spillerens skjebne ligger fremdeles i Rafael Benitez hender.

Benitez er ikke forpliktet til å la spillere som fremdeles er under kontrakt forlate klubben, og vil kun slippe spillere dersom det er til det beste for klubben, eventuelt hvis han allerede har en erstatter klar.

Wijnaldum har hatt en ustabil debutsesong i Premier League. Han har riktignok scoret smått imponerende 11 mål, men ingen av dem kom på bortebane. I tillegg var formen betydelig bedre i første halvdel av sesongen enn i vårsesongen. For eksempel må kampen mot Norwich i oktober, hvor nederlenderen scoret utrolige 4 mål, trekkes fram.

Ifølge ryktene er det Roma og Napoli som har vist størst interesse i å signere “Gini”. Midtbanespillerens agent beskrev sist måned Roma som “en stor klubb” og “en av de beste i Europa”. Roma solgte nettopp Miralem Pjanic til Juventus for 25 millioner pund, og det er ut til at Wijnaldum er tiltenkt en rolle som hans erstatter.

Newcastle betalte i fjor sommer 14,5 millioner pund for 25-åringen, og vil etter alt å dømme kreve rundt 20 millioner for å løse ham fra kontrakten.

Selv om Rafael Benitez ønsker å beholde storparten av spillertroppen fra forrige sesong, har han nok innsett at enkelte overganger vil være uunngåelig. Likevel vil ingen spillere få forlate uten at overgangen er på klubbens egne premisser.

TAN følger saken tett.

You must be logged in to post a comment Login