Mehdi Abeid på vei tilbake?

Oppdatert: 09. June 2016

Mehdi Abeid har gjort det svært godt etter at han signerte for greske Panathinaikos, og det ryktes nå at Rafael Benitez kan være interessert i å hente algireren tilbake til Tyneside.

 

Unggutten ble aldri den suksessen man hadde forventet i Newcastle. Stusslige 13 kamper fikk midtbanespilleren i løpet av sine 4 år i svart og hvitt. Etter at Abeid reiste til Athen og Panathinaikos har derimot pipa fått en annen låt. Debut på det algiriske landslaget, i tillegg til 24 kamper og 3 mål i den greske ligaen, er fasiten etter en sesong, og dette skal ha fattet Benitez sin interesse.

Portugisiske Porto skal også være interessert i å sikre seg Abeids signatur, men det er, naturlig nok, Newcastle sin interesse som vekker størst oppsikt.

På tross av at midtbanespillerens opphold på Tyneside må sies å ha vært mislykket, var det aldri noen tvil om at han hadde talent. 1992-modellen ble hentet fra Lens i 2011 for å være en del av ungdomssatsingen etter Newcastles sterke 5. plass, men ble raskt tatt inn i førstelagstroppen for å bidra i Europaligaen. Som for Gael Bigirimana var håpet stort om å slå gjennom i Newcastle.

Dessverre for Abeid holdt ikke prestasjonene hans til fast plass i a-lagstroppen, og daværende manager Alan Pardew ville derfor sende ham ut på lån. Dette nektet algireren lenge, men gikk til slutt med på å lånes ut til skotske St. Johnstone og senere Panathinaikos. Spilleren var lenge på vei vekk fra Newcastle, men en skadekrise gjorte at Pardew ble tvunget til å hente ham hjem.

Abeid gjorde det nå jevnt over godt, og etter en sterk kamp mot Liverpool trodde mange at ungguttens lykke hadde snudd. Likevel ble tiden i rampelyset kort, da mange av de regelmessige førstelagsspillerne returnerte fra skader. Mehdi Abeid slet rett og slett med å finne sin plass under Alan Pardew og John Carvers styre.

Mange mener nå at situasjonen ville blitt en ganske annen under Rafael Benitez, og at det kan være riktig av Abeid å returnere til Tyneside dersom muligheten skulle by seg. Det hevdes også at han selv er svært interessert i en retur, da han mener å ha mer å bidra med i svart og hvitt.

Prisen ryktes å være satt til 3 millioner pund, noe som absolutt skal være overkommelig for Newcastle.

Ryktene kan muligens tas med en klype salt, ettersom de portugisiske mediene som meldte om saken først, tidligere har vært for raske ute med ubekreftede rykter.

TAN følger uansett saken videre!

You must be logged in to post a comment Login