Wijnaldum og co. reiste seg!

Oppdatert: 06. December 2015

Presset er ekstra stort på McClaren og Newcastle som følge av de to katastrofale, foregående såpeoperaene som Newcastle-fansen har vært vitne til. I tillegg har bunnkollegaene Bournemouth og Villa forsterket presset ytterligere ved å kapre til seg henholdsvis tre og ett poeng denne ligarunden.

McClaren overrasker imidlertid stort ved måten han velger å svare på den svært makabre laginnsatsen som har funnet sted den siste tiden. Newcastle-treneren foretar kun én ynkelig utskiftning på laget. Inn kommer Siem de Jong, som erstatter Perez. Dette er bare nederlenderens andre (!) ligastart for Newcastle, siden han signerte i forkant av 14/15-sesongen.

Kampen begynner i høyt tempo. Liverpool går i strupen på Newcastle fra start av. Klopps disipler får tre cornere på rappen – før andre minuttet er passert!.

Benteke er nærmest for gjestene før pause, da en corner ender på halvspretten like foran Newcastle-buret i det 20. minuttet. Den store belgieren måker heldigvis ballen over målet, noe som er særdeles godt gjort i en så nydelig posisjon.

I det 41. minuttet får Newcastle sin første reelle sjanse. En nydelig Newcastle-kontring, ender hos Cisse etter at Wijnaldum siller spissen alene igjennom mot Skrtel. Coloccini blir med i et vanvittig tempo for ham å være. Senegaleseren er dog ubesluttsom, og sjansen ender i ingenting.

To minutter senere kriger Janmaat til seg en corner på høyrekanten like før pause. Colback slår en god corner, som forlenges av Cisse. Mbemba rager deretter høyest i feltet, og er ikke langt unna å sende Newcastle i føringen like før pause. Dessverre går ballen over Liverpool-buret.

Ett minutt senere får Newcastle tildelt frispark i grei posisjon. Lucas river de Jong ned og tildeles et soleklart gult kort. Wijnaldum prøver lykken fra om lag 25 meter, men forsøket er halvhjertet og går i en svak bue over gjestenes mål.

Første omgang har vært preget av høyt tempo, men antallet gode sjanser har ikke vært særlig høyt. Dog en underholdende og jevnspilt omgang!

I det 62. minuttet ser det skumlere ut for vertene, da Klopp bestemmer seg for å foreta et dobbelt bytte. Inn kommer målkåte Daniel Sturridge og Adam Lallana, ut går Christian Benteke og Roberto Firmino – som har fått til lite mot et i dag velkomponert Newcastle-forsvar.

I det 69. minuttet finner Sisssoko offensive Wijnaldum inne i boksen. Nederlenderen tar ballen med seg til høyre, og drar av midtstopper Lovren. Avslutningen går via en skliende Skrtel, noe som bidrar til at ballen får en fin bue over Mignolet i Liverpool-buret. St. James’ Park går banans! Målet blir nok notert som et selvmål, ettersom det så ut til at skuddet ville gått såvidt utenfor om det ikke hadde vært for Skrtels uheldige inngripen.

Det går mot noen lange gjenstående minutter for Newcastle, og det er Liverpool som tar grep om innspurten. Likevel kommer ikke gjestene til de store sjansene, og det forsøkes på halvhjertede avslutninger.

Imidlertid finner tidligere Newcastle-spiller James Milner venstrebacken Moreno på bakerste stolpe når lystavlen viser 80 minutters spill. Spanjolen avslutter på første berøring, og plasserer ballen lekkert over Elliot i Newcastle-buret. Ballen går i en fin bue, og Liverpool ser ut til å ha kommet like langt. Målet blir imidlertid avvinket for offside, noe som i ettertid viser seg å være feil! Men det bryr Newcastle-spillerne, McClaren og fansen seg lite om.

Liverpool er nærme frempå igjen noen minutter senere. På en corner i det 86. minuttet finner Milner midtstopper Dejan Lovren. Kroaten knuser Elliot og markeringene sine i luften, men heldigvis går headingen over mål. Newcastle kan igjen puste lettet ut.

Det bues på tribunen da det legges til fem minutter. Det er spilt tre minutter når Newcastle bestemmer seg for å sette fart. Sissoko rundlurer venstreback Moreno på høyrekanten, før han finner Wijnaldum på løp i mellom Liverpool-forsvaret. Nederlenderen bruker bare en berøring, og chipper ballen over Mignolet som forsøker å komme først på kulen. Ballen triller fint inn i mål, og Newcastle-fansen kan endelig puste lettet ut! Tre poeng er dermed i boks, og Newcastle beseirer gjestene på hjemmebane for andre året på rad.

Oppsummert var dette en solid forestilling av Newcastle. I likhet med Liverpool, så skapte ikke Newcastle særlig mange store sjanser. Men forsvarsspillet satt heldigvis denne gangen, noe som var særdeles etterlengtet! Nå venter en ny tøff kamp borte mot Tottenham neste søndag.

Lagene:
Newcastle (4-2-3-1): Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett – Anita, Colback (Gouffran 77) – Sissoko, de Jong (Perez 68), Wijnaldum – Cisse (Thauvin 82)
Øvrige på benken: Darlow, Sterry, Mbabu, Mitrovic,
Liverpool (4-3-3): Mignolet – Clyne, Lovren, Skrtel, Moreno – Allen, Lucas, Milner – Ibe (Origi 75), Benteke (Sturridge 62), Firmino (Lallana 62)
Øvrige på benken: Bogdan, Toure, Randall, Henderson
Mål: Skrtel – selvmål (69), Wijnaldum (90’3)
Gult kort: Colback (34), Lucas (44), Anita (60), Cisse (66)

You must be logged in to post a comment Login