Poengdeling på St. James’ Park

Oppdatert: 09. August 2015

Det ble poengdeling i serieåpningen, etter en meget underholdende kamp.

Steve McClaren starter med et sterkt lag i sin ligadebut som Newcastle-sjef. Nyervervelsene Mbemba og Wijnaldum får sin ligadebut fra start. Laguttakets største overraskelse er at både Mbemba og Coloccini starter i midtforsvaret. Sistnevnte har ikke ett eneste minutt kamptrening i sesongoppkjøringen, og Mbemba har bare et lite innhopp som høyreback som Newcastle-spiller. Det må også påpekes at benken ser usedvanlig sterk ut, noe den ikke har gjort på svært lenge.

Newcastle åpner svært friskt, og kommer til en rekke muligheter fra kantene. I det åttende minuttet setter Sissoko fart på kanten. Han legger ballen 45 grader ut foran mål til en velplassert Wijnaldum. Dessverre står ikke avslutningen i samme stil som nederlenderens dype løp. Ballen treffer rett på Stekelenburg i Southampton-buret.

Noen minutter senere er det Southamtons tur til å komme til en stor mulighet. Cedric kommer på overløp på høyrekanten. Portugiseren mottar en stikker i Newcastles boks, men velger å gå for skudd. Heldigvis for Newcastle er Southampton-spilleren i dårlig skuddposisjon. Ballen går rett på Krul.

I det 21. minuttet er Newcastle frempå igjen, denne gangen etter et frispark. Coloccini får ballen i feltet, og drar av seg en mann. Argentineren prøver å gi fra seg ballen videre, men ballen stoppes av det som ser ut til å være armen til Yoshida. Det ropes på straffespark, men dommeren vinker spillet videre.

I det 25. minuttet mottar Cedric ballen på høyrekanten. Haidara er svak i presset, og portugiseren får god tid og masse plass til å finsikte et innlegg. Mbemba er sjanseløs i duellen mot høyreiste Pelle. Italieneren får en enkel jobb med å sette inn et hodestøt. Krul er på ballen, men klarer ikke å avverge scoring for gjestene. Newcastle har vært i fin flyt frem til scoringen, men er som de var i fjorårssesongen svært dårlig til å forsvare seg på innlegg i boksen.

Haidara retter opp mye av det tamme forsvarsspillet i det 42. minuttet. Franskmannen slår ett innlegg oppe ved venstre hjørneflagg, etter å ha mottatt ballen på en kort slått corner. Ballen går via en motspiller, og går i en fin bue over Stekelenburg. Cisse er på rett plass, og bryster ballen i mål nærmest på streken! Lagene er like langt til pause.

Andre omgang er ikke gammel, da Yoshida etter et frispark kommer til en utrolig stor sjanse. En vanvittig fotparade av Krul redder Newcastle fra å havne bakpå igjen. Redningen resulterer i en corner for gjestene.

Newcastle går kontra etter å ha avverget Southamptons sjanse på corner. Cisse slår en stikker til Obertan som løper fra sin markering. Franskmannen slår et perfekt innlegg som Wijnaldum kommer stormende på. Nederlenderen kommer på et av sine velkjente dype løp, som han i en årrekke har gjort i Eredivisie. Den målfarlige midtbanespilleren stanger inn ballen bak en utspilt Stekelenburg. Svært vakker avslutning, og en meget fin kontring av Newcastle!

I det 68. minuttet må Anita bli båret av banen, etter å ha landet forkjært på ryggen. Inn kommer Tiote, som ikke har spilt for Newcastle i en obligatorisk kamp siden januar. Det må påpekes at det syntes på ivorianeren at han var uten kamptrening – både fysisk og spillet på matten.
Newcastle foretar også et annet bytte. Inn kommer ligadebutanten Mitrovic i det 75. minuttet. Han erstatter målscorer Cisse. Og det tar ikke mange sekunder før serberen markerer seg, men på et noe uheldig grunnlag. Han ruser inn i Targett, og blir belønnet med et soleklart gult kort.

Noen minutter senere kommer Southampton til en sjanse som ligner faretruende på da gjestene scoret sist. Igjen er Haidara svak i presset, og Tadic får god tid til å sikte. Ballen når innbytter Shane Long, som stanger ballen bak en oppgitt Tim Krul.

Men det ser ikke ut til at det går mot poengdeling på St. James’ Park. Gjestene kommer til flere gedigne sjanser i sluttminuttene. De er i det store regissert av lynhurtige Mane, som egentlig skaper sjansene på egenhånd. Først er det kun en arbeidsom Colback som klarer å blokkere et skudd som etter alle solemerker å dømme ville sneket seg inn bak en utspilt Tim Krul. Senegaleserens andre mulighet kommer etter at han har drar av Coloccini. Heldigvis for Newcastle må vingen avslutte med venstrefoten, noe som resulterer i at ballen sniker seg utenfor venstre stolpe.

Det ender likevel med poengdeling, etter en svært underholdende og sjanserik fotballkamp.

Kampfakta:
Newcastle (4-2-3-1): Krul – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara – Anita (Tiote 68), Colback –Sissoko, Wijnaldum (de Jong 81), Obertan – Cisse (Mitrovic 75)
Ubenyttede reserver: Darlow, Taylor, Perez, Aarons,
Southampton (4-2-3-1): Stekelenburg – Cedric (Martina 46), Yoshida, Fonte, Targett – S. Davies, Wanyama, Tadic – Rodriguez (Long 65), Pelle, Mane
Ubenyttede reserver: Gazzaniga, Ward-Prwose, Reed, Juanmi, Caulker
Mål: 0-1 (Pelle 25), 1-1 (Cisse 42), 2-1 (Wijnaldum 47), 2-2 (Long 79)
Gule kort: Newcastle; Colback (55), Mitrovic (75). Southampton; Cedric (12), Fonte (60), S. Davies (87), Pelle (90’)

You must be logged in to post a comment Login