Wijnaldum har signert

Oppdatert: 11. July 2015

Nederlenderen har skrevet under kontrakten som binder ham til Newcastle.

Newcastle bekrefter lørdag formiddag at Georginio Wijnaldum har signert for klubben. 24-åringen har skrevet under på en fem år lang kontrakt.
Overgangssummen er foreløpig ikke offentlig, men klubben bekrefter selv at det er den tredje høyeste i Newcastles historie. Kun Owen og Shearer har kostet mer.

– Glad for å være her

– Jeg følte at tiden var riktig for meg, og klubben har vist at de virkelig ønsker meg, så jeg er veldig glad for å være her, sier Wijnaldum til Newcastles offisielle hjemmeside. Nederlenderen legger til at han ser på det som positivt at han møter landsmenn som Janmaat, Krul og Anita i klubben. Han ser også frem til å spille foran Newcastles velkjente supportere.

En målscorere

– Jeg vet at klubben har en stor stadion med flotte fans, og jeg ønsker å spille her så snart som mulig. Jeg ønsker å føle stemningen og høre publikum. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, forteller 24-åringen. Steve McClaren er tydelig fornøyd med sin første signering, og beskriver Wijnaldum som en veldig god spiller. – Jeg er glad for å ha Gini her. Han har masse energi og et godt tempo i spillet sitt. Han er veldig dyktig, og enda viktigere, han kan score mål, sier McClaren.

 Banens beste i debuten

Med 19 kamper for Nederland, er Wijnaldum allerede en etablert landslagsspiller. 24-åringen er født i Rotterdam, og begynte sin karriere hos Sparta Rotterdam. Han ble i klubben i sju sesonger før han dro til storebror Feyenoord. Debuten i den røde og hvite drakten fikk han allerede som 16-åring, og ble kåret til banens beste i sin første kamp. Det skulle bli den første av 134 kamper og fem sesonger på De Kuip. Kort tid etter å ha blitt kalt inn til den nederlandske seniortroppen for første gang i 2011, gikk midtbanespilleren over til rivalene PSV, hvor han blir stående med 56 mål på 152 kamper. TAN ønsker Wijnaldum velkommen til Tyneside! Som kaptein på PSV, ledet Wijnaldum klubben til Eredivisie tittelen forrige sesong, og ble kronet nederlandsk Footballer of the Year 2014/15.

You must be logged in to post a comment Login