West Ham v Newcastle 1-3

Oppdatert: 21. January 2014

Turen til London og Upton Park ble en langt tøffere affære enn resultatet tilsier, der Newcastle igjen spilte en mindre god andre omgang.

Kampens første scoring kom i det 16. minutt da Yohan Cabaye mottok ballen rett utenfor sekstenmeteren og tok den forbi en motstander før han enkelt plasserte kula i lengste hjørne med innsiden av foten.

Gjestenes andre scoring kom i det 33. minutt da Loic Remy gjorde noen smarte bevegelser som førte til at angriperen uforstyrret kunne ta ned ballen på brystet og tuppe den forbi West Ham-keeperen.

Vertene reduserte på overtid i første omgang da Carlton Cole kranglet ballen forbi Krul og Williamson. Newcastles store midtstopper prøvde forgjeves å stoppe lærkula, men kunne ikke annet enn å se den trille over linjen.

Spikeren i kista kom på overtid da kampens store spiller, Yohan Cabaye, slo et frispark på hjørnet av sekstenmeteren som fant veien til nettmaskene via keeper og så stolpen.

Ut på tur
Pardew var meget glad for tre poeng og mente det ville gi dem forhøyet selvtillit fram mot neste kamp mot Norwich. Han var derimot ikke helt fornøyd med at det ville ta tid før laget igjen fikk sjansen til å ta enda en seier. 

Spillerne hoppet rett på flyet etter at de hadde hentet hjem poengene fra Englands hovedstad. Destinasjonen er Abu Dabhi, og turens formål sies å være oppladning av batterier.

«Vi er misfornøyd (med ikke å ha noen kamp neste helg, red.anm.), men vi ville sikre oss en god tur, der vi får litt sol, og legge tilrette for en god siste rest av sesongen», kommenterte Newcastle-sjefen i London.

Til kampforløpet uttalte han at det selvsagt var uheldig å slippe inn mål på overtid i første omgang, og naturligvis førte reduseringen til en unødvendig tøff andre omgang.

«Vi vippet kampen til vår fordel, så vidt det var, mener jeg. Vi gjorde det vanskelig for dem med to fine mål. Vi var rasende på oss selv som slapp inn mål rett før pause, fordi vi burde avsluttet omgangen med 2-0.»

Cabayes framtid usikker
Januar er ingen god måned for trenerne, ifølge Pardew. Han skulle helst vært foruten, men Newcastle-treneren innrømmer imidlertid at enhver spiller har sin pris.

I alle overgangsvinduer er man spent som Newcastle-manager, og jeg vil være nervøs fram til det stenger.

Ryktene svirrer rundt Cabaye og en mulig overgang til fransk Ligue 1 og PSG. Tilhengerne biter negler og avventer en nærmest uutholdelig situasjon. De ønsker selvsagt ikke å miste sin juvel og playmaker.

«I alle overgangsvinduer er man spent som Newcastle-manager, og jeg vil være nervøs fram til det stenger. Alle har sin pris, men vi er bevisste på at vi har et godt lag og vil selvsagt prøve å holde det intakt», kommenterte Pardew.

Om Cabayes prestasjoner på Upton Park omtaler han sin yndling i svært positive ordelag.

«Han var pur klasse hele dagen. Han hadde enorm innvirkning på kampen og hjalp oss å finne en god rytme i midten», avsluttet den tidligere West Ham-treneren.

You must be logged in to post a comment Login