Cabaye ut, Cabella inn?

Oppdatert: 20. January 2014

Rémy Cabella har denne vinteren vært linket til både Arsenal og Manchester United, men det er likevel Newcastle som ser ut til å trekke det lengste strået.

I mai 2012 kunne Montpellier-fansen feire et veldig overraskende seriegull. Mindre enn to år senere, med over halve sesongen unnagjort, står laget med ynkelige tre seire i Ligue 1. Sentrale spillere som Olivier Giroud, Younes Belhanda og Mapou Yanga-Mbiwa har forlatt Frankrikes sørkyst til fordel for andre europeiske ligaer, og nå kan det se ut til at dagens stjernespiller, Rémy Cabella, følger i deres fotspor.

Den offensive midtbanespilleren står så langt med seks mål og tre målgivende pasninger. Det kvalifiserer ikke til ligaens topp 10-liste i noen av kategoriene, men i sammenlikning med sine lagkamerater topper Cabella begge listene. Etter det statistikkbaserte nettstedet whoscored.com sin mening har han dessuten vært banens beste spiller like mange ganger som alle de øvrige Montpellier-spillerne til sammen.

SELGES: Rémy Cabella ser ut til å bli Newcaslte-spiller etter sesongen.

Det er med andre ord ikke så rart at 23-åringen har vært et hett overgangsobjekt denne vinteren. Newcastle skal ifølge ryktene ha lagt inn det høyeste budet på mellom 120 og 130 millioner kroner. Det har imidlertid vært mye frem og tilbake rundt Montpelliers nummer 10. Det så ut til at The Magpies hadde sikret seg sin tolvte franskmann da Cabellas agent og far tidligere denne uken uttalte følgende:

Ja, vi forhandler om en kontrakt for Rémy – og ja, han vil slutte seg til Newcastle denne vinteren.

Et par dager senere ble det også bekreftet fra Montpelliers manager, Rolland Courbis, at Cabella var på vei til Newcastle. Han var imidlertid ikke bare begeistret for den engelske klubben:

De er ikke en stor klubb, og jeg håper en annen klubb forsøker å kjøpe han. Som spiller ville jeg ikke hatt lyst til å være der i en uke engang.

Dagens uttalelse i Cabella-sagaen er det Montpelliers klubbdirektør Laurent Nicollin som står for:

Vi har kommet til enighet med Newcastle, noe jeg ikke vil kommentere videre. Uansett, avtalen inkluderer ikke at Cabella forlater Montpellier før juni. Det er sikkert.

Uttalelsen kommer fra et troverdig hold, og det kan derfor virke som om avtalen er i boks. Det øker også sannsynligheten for at Yohan Cabaye forsvinner fra Newcastle i sommer. Cabellas landsmann har vært enda bedre denne sesongen enn han var vi havnet på femteplass i 2011/12. Klubber som Arsenal og Paris Saint-Germains sikler derfor etter den tidligere Lille-spillerens underskrift, men heldigvis for Newcastle-fansen har han lovet å ikke forlate klubben denne vinteren.

 

Twitter: @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login