Vorm i form hindret seier

Oppdatert: 18. December 2011

Før kampen sa mange at vi måtte vinne denne kampen, og etter sjansestatistikken burde vi også gjort det. Men Swansea har vist seg å være et seigt lag, og greide et poeng på St.James Park.

Tilbake i laget var både Tiotè og vår kjære kaptein Coloccini, i tillegg ble Best foretrukket på topp sammen med vår toppscorer Ba. I opptakten til kampen var det en gripende minnemarkering for avdøde Gary Speed.

ENVEISKJØRING
Planen til Newcastle var å presse høyt slik at Swansea ikke fikk begynne å trille ball, dette funket bra til å starte med og Newcastle fikk mange frispark i farlige posisjoner. I det 19ende minutt treffer endelig Cabaye godt på et frispark og vrir den mot bakre stolpe, det stuper Coloccini frem og header ballen i stolpen. Akrobatisk heading av vår krøllete kaptein. Like etter får Ba sin første mulighet, da han på merkelig hvis fra litt innenfor skrått i 16-meteren får avfyrt en volley, den sniker seg i stolpen og ut bak en slått Vorm i målet.
Newcastle bryter stadig ballen i farlige situasjoner, og det er godt å ha Tiote tilbake i midtbanen. Santon viser også meget gode takter da han etter 36 minutter raider nedover venstrekanten og nesten finner Ba i boksen. Etter 41 minutter kommer kanskje den største muligheten i omgangen da Ba brøyter seg plass inne i 16-meteren omringet av Swansea-spillere, på akrobatisk vis får han slengt kroppen rundt og tatt et saksespark i retning mål, men så mange ganger før i sesongen står Vorm på riktig plass til riktig tid. Rett før pause fyrer også Jonas av, men skuddet fra 25 meter går 20 centimeter utenfor stolpen.
Til pause står det 0-0, men ingen tvil om hvilket lag som har vært dominerende.

SOM BARCA UTEN GJENNOMBRUDDSHISSIGHETEN
Agustien kommer inn på midtbanen til Swansea etter pause, og dette ser ut til å gjøre noe for Swansea-laget. Newcastle får ikke inn presset fra første omgang og dette fører til at Swansea triller ball, og det kan dem. Tenk dere en kamp mellom Barca og Levante, med bare trilling av ball fra Barca, men ta bort gjennombruddshissigheten, da har dere Swansea. Dette fører til meget kjedelig fotball.
Den største muligheten til Newcastle kommer fra et nydelig innlegg fra Simpson på bakre i retning Ba, han får en skubb i ryggen da han avslutter og ballen går over mål. Et straffespark hadde ikke vært helt feil å blåse i den situasjonen. Omgangens største sjanse faller til Sinclair på Swansea som finner seg èn mot èn på 7-8 meter mot Simpson, hans forsøk på skudd/innlegg stryker stolpen og det er like før Coloccini stikker frem et bein og setter den i eget mål.

Dette er stort sett det som skjer i andreomgang, som blir skuffende på hjemmelagets evne, men med sjansene vi produserer i første omgang burde vi avgjort kampen. Positivt at Colo og Tiotè er tilbake, kan bli meget viktig inn i mot jul. Neste kamp er hjemme mot WBA, en kamp vi også egentlig bør vinne.

Diskuter kampen i vårt forum!
Gi karakter til spillerne her!

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Perch, Coloccini, Santon, Obertan (Ameobi Jr), Cabaye, Tiote (Vuckic), Gutierrez, Best(Ameobi Sr), Ba.
SWANSEA:  Vorm, Richards, Williams, Caulker, Taylor, Routledge, Gower(Agustien), Britton, Sinclair (Dyer), Allen, Graham

You must be logged in to post a comment Login