Preview: Newcastle – West Brom

Oppdatert: 19. December 2011

Alan Pardews menn er nå uten seier i sine fem siste kamper, og onsdag er en ypperlig mulighet til å ta tre poeng ombord før det tøffe romjulsprogrammet går igang.


Kick off: 20.45, onsdag 21. desember

Kan bli en tøff jul

Onsdagens kamp mot Roy Hodgsons West Bromvich er kanskje en mye viktigere kamp enn det vi kan forestille oss nå. Vi ligger i øyeblikket på 7.plass og ting ser bra ut, men vi har plukket kun to poeng på våre fem siste kamper og står foran et tøft juleprogram med Bolton borte, Liverpool borte og Manchester United hjemme. Dermed blir det utrolig viktig å sikre seg de tre poengene mot West Brom, når lag som Stoke, Norwich og Aston Villa kommer jagende bakfra.

Dessverre pådro Yohan Cabaye seg sitt femte gule kort for sesongen, og står over onsdagens kamp på St. James Park. Dermed blir det spennende å se hvem Alan Pardew velger sentralt sammen med Tiote. Gosling er også suspendert, mens Guthrie er på skadelisten. Alternativene er Haris Vuckic, Mehdi Abeid og Alan Smith. Førstnevnte gjorde sin første kamp siden slutten av august, og Pardew fortalte etter kampen mot Swansea at nevnte Vuckic har imponert på trening i det siste. Dermed kan det være duket for slovenerens første start for klubben i Premier League. Kampen mot Swansea var på mange måter veldig bra, og det burde vært minst 2-0 til pause, men ballen ville ikke inn og utover 2.omgang flatet kampen ut. De fleste så nok for seg en Hatem Ben Arfa ettersom Newcastle stanget og stanget mot et hardtarbeidende Swansea lag, men franskmannen forble på benken. Et av de store spørsmålene er om Ben Arfa er med fra start mot West Brom, det ville utvilsomt gitt laget etterlengtet kreativitet. Et lyspunkt er at Mike Williamson var tilbake i troppen mot Swansea, og han kan være aktuell mot West Brom da de er et mye tøffere fysisk lag enn hva Swansea er, men det kommer helt an på matchformen til Williamson.

På skadelisten før denne kampen har vi altså Danny Guthrie, Steven Taylor og Sylvain Marveaux. Yohan Cabaye og Dan Gosling er suspenderte.

Ujevn sesong

Roy Hodgsons menn har tidvis slitt denne sesongen og har gjentatte ganger gitt fra seg ledelser, men de har gjort det brukbart totalt sett og ikke minst har de klart seg brukbart på bortebane med tre seiere på veien sålangt. West Brom er et fysisk tøft lag som er vondt å møte for de aller fleste, og de kollapser sjeldent og taper med mange mål. Vi kan forvente en tøff kamp og en motstander som som ikke vil ta altfor store sjanser fremover.

Sist gang The Baggies besøkte St.James endte det med 3-3 og poengdeling i det som var forrige sesongs siste kamp. Da ledet Newcastle 3-0 til pause, men et hat-trick av Somen Tchoy sikret uavgjort.

Hos gjestene er Zoltan Gera, Paul Scharner og Youssuf Mulumbu skadet, mens James Morrison er tvilsom.

Watch out for

Demba Ba – Senegaleseren er i storform og skaper problemer for ethvert forsvar.

Shane Long – Har enorm fart og kan skape problemer på kontringer.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Perch, Coloccini, Santon; Obertan, Vuckic, Tiote, Jonas; Ben Arfa; Ba

Dommer: Anthony Taylor

Kampen vises ikke på tv2 sine vanlige PL kanaler, men har du altibox eller sumo.

Diskuter kampen i formuet her.

You must be logged in to post a comment Login