– Vi hadde ikke noe valg

Oppdatert: 27. February 2014

Kilder innad i klubben hevder Cabaye selv presset gjennom et salg til PSG.

Interne kilder i Newcastle skal ha fortalt på et møte mellom klubben og supporterne at klubben hadde lite å stille opp med i forsøket på å beholde Yohan Cabaye. Nå kommer det fram at spilleren selv skal ha presset gjennom en overgang.

Lee Charnley og John Irving var blant dem som stilte opp på møtet, der overgangsvinduet i januar var blant temaene, og naturlig nok beslutningen om å selge Cabaye til

Newcastle hevder at det var ingenting de kunne gjøre for å beholde Cabaye, som skal ha vært fast bestemt på å forlate klubben.

Paris St Germain til tross for at ingen erstatter var klar. Newcastle stoppet franskmannen fra å forlate klubben sist sommer, selv om Arsenal meldte sin interesse på det sterkeste. Men klubben hevder nå at denne gangen var det ingenting de kunne gjøre.

 

Cabaye ville dra

I et referat fra møtet i Evening Chronicle står det blant annet at styret gjentatte ganger understreket at spilleren var 100 prosent bestemt på at han ønsket å forlate klubben.

Styret har også forklart at spilleren ikke kunne være sikker på at muligheten til å gå til PSG ville være tilgjengelig på et senere tidspunkt , og at han derfor ønsket å gripe sjansen. Klubbens ønske og mål var å beholde spilleren og gi han en langtidskontrakt.

Newcastles representanter på møtet hevder også at det ble lagt ned en innsats for å skaffe en erstatter for Cabaye, og at et bud av en betydelig sum skal ha blitt lagt på bordet. Spilleren det snakkes om ble ikke nevnt med navn, men antas å være Lyons Clement Grenier.

Nye til sommeren?

– Styret foreslo at hvis man skulle være selvkritisk, burde man hente en ung spiller som kunne gå rett inn i troppen. I forbindelse med samtalene med klubben, forklarte styret at de ikke ønsker å selge spilleren. Imidlertid var spilleren selv klar på at han ønsket å dra, skriver Evening Chronicle i referatet fra møtet.

Newcastle skal også ha sett på andre alternativer, men gikk bort fra disse, og hevder sommeren vil bli et bedre overgangsvindu for Newcaste.

– Januarvinduet er forstyrrende for klubbene, og at det er langt flere alternativ tilgjengelig i sommervinduet, uttaler klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login