Før kampen: Hull – Newcastle

Oppdatert: 28. February 2014

Både Newcastle og Hull kommer fra oppløftende seire før lørdagens kamp på KC Stadium.

Lørdag 1. mars

Premier League – KC Stadium

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Kevin Friend

 

Nyopprykkede Hull ligger, før helgens runde, på en sterk ellevteplass. Seks poeng skiller laget fra Sunderland og nedrykksstreken, hvilket betyr at kampen om tilværelsen sannsynligvis blir tøffere enn noen gang tidligere. Da Hull gjestet St. James’ Park i september var situasjonen en helt annen. Steve Bruce sine menn var ligaens minstskårende, og Newcastles form gjorde at alt pekte mot hjemmeseier. Bortelaget fikk likevel med seg en overraskende 2-3-seier, og Newcastle har med det noe å revansjere denne lørdagen.

 

Hulls nye angrepsduo

For en samlet sum på 14 millioner hentet Hull Nikica Jelavić og Shane Long fra henholdsvis Everton og West Ham i januar. De to spissene har, med sine fem mål på fem kamper, fått ordentlig fart på tigernes offensive spill. De gode resultatene faller selvfølgelig i smak hos Steve Bruce, og manageren hadde følgende å si om sin nye angrepsduo:

Jeg skulle ønske jeg bare kunne begrunne de (gode resultatene, red.anm) med god trening, men de er to veldig gode spillere som utfyller hverandre. Man kan si mye om coaching, men en god spiller er en god spiller, og som trener blir jobben lettere når man har flere av dem. De kom inn på riktig tidspunkt, og plutselig er vi et helt annet dyr offensivt.

Alan Pardew om kampen

Også Newcastle har spillere som er viktigere enn andre, og i følge Alan Pardew er Cheick Tioté en av dem. Salget av Yohan Cabaye har fått konsekvenser i form av dårlige resultater. Som kjent fikk vi heller ingen erstatter på plass. Frem til sommeren tror Pardew det viktigste er at noen tar tak i midtbanen, og han mener Tioté er rett mann til oppgaven:

Han er viktig for oss, og kapteinsrollen han hadde da Colo (Fabricio Coloccini, red. anm) var ute har endret han litt. Han vet nå at han er vår visekaptein, så han er nødt til å gjøre de oppgavene det innebærer. Det er en stor klubb, så han har et stort ansvar som han takler veldig fint. Faktisk har han vokst på det.

FÅR ANSVAR: Tiotés ansvar har blitt betydelig større etter tapet av Cabaye.

En annen mann som får skryt av Pardew er nevnte Bruce. Hull-manageren har klatret opp fra nedrykksstriden, hvilket få hadde trodd på forhånd. Pardew hadde følgende å si om sin kollega:

Med min “League Managers’ Association”-hatt på må jeg si at Steve Bruce, slik det ser ut i dag, er årets manager, selv om han har elleve kamper igjen før man egentlig kan si noe. Det han gjorde på de ti siste kampene i fjor førte til opprykk, og å få laget i den posisjonen de befinner seg i nå er en fantastisk bragd. Han og trenerteamet kan være veldig stolte av jobben de har gjort.

 

Skadesituasjonen

For Hull er Paul McShane og Robbie Brady de eneste på skadelista. I tillegg er Liam Rosenior usikker, men alt tyder på at han vil rekke kampen. Bruce har altså en av ligaens mest skadefrie spillergrupper, og kan derfor velge blant sine aller beste.

For Newcastles del er skadelista noe lengre. Ryan Taylor og Gaël Bigirimana er ennå ute, og lite tyder på at Gabriel Obertan blir kvitt kneproblemene før helgen. Enda verre var nyheten Pardew serverte oss tidligere i uken, da han fortalte at både Ben Arfa og Santon må belage seg på en periode utenfor banen. Heldigvis skal sistnevntes kneskade angivelig ikke være mer alvorlig enn at han er klar til neste kamp.

Fredag kveld ble det også klart at Fabricio Coloccini reiser en tur hjem til Argentina. Grunnen skal være et dødsfall i familien, og kapteinen har derfor fått tillatelse til å ta den tiden han trenger. Vi satser på å få se igjen den langhårede publikumsyndlingen mot Fulham om to uker.

 

Antatte startellevere

Hull City (4-4-2): McGregor; Figueroa, Chester, Davies, Rosenior; Meyler, Livermore, Huddlestone, Elmohamady; Jelavić, Long

Newcastle United (4-4-2): Krul, Dummett, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Anita, Tioté, Sissoko; de Jong, Rémy

 

Twitter: @newutd @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login