Newcastle v Aston Villa 1-0

Oppdatert: 23. February 2014

Remy sikret seieren for hjemmelaget på overtid da han sendte St. James’ Park til himmels i kampen mot Aston Villa som omsider måtte kapitulere.

Kampens eneste scoring kom i det 90. minutt da de Jongs skuddforsøk havnet hos Loic Remy som vendte bort en motspiller før han med venstreslegga sendte i vei en suser, som Guzan var sjanseløs på.

Duell: Remy holder på ball, med Atkinson skuende i bakgrunnen. FOTO: www.nufc.co.uk

Nervøst
Men det kunne gått annerledes for Pardews menn i ettermiddagens oppgjør. Gabriel Agbonlahor kunne fort ha sendt gjestene i ledelsen etter 20 minutter, men Krul var på pletten og reddet skuddforsøket fra angriperen.

Papiss Demba Cissé hadde hjemmelagets klareste sjanse i første omgang, og den kom på overtid, men senegaleseren klarte ikke engang å treffe mål da han fikk ballen fra Remy på syv meter og bredsidet den opp på tribunen.

Spillerne virket nervøse ved enkelte anledninger, og fansen ga heller ikke mye lyd fra seg. Et lyspunkt var å se Coloccini tilbake i de bakre rekker. Argentineren tilfører en ro som kommer med hans naturlige autoritet, noe som var sårt tiltrengt i Newcastle-laget.

Gouffran, som også var tilbake fra skade til denne kampen, startet andreomgangen godt. Franskmannen fikk en god mulighet til å føre vertene opp i ledelse, men skjøt like utenfor i et hurtig angrep med fine kombinasjoner.

I andre enden var Mike Williamson klok og dyktig da han stoppet Benteke i å sende sin medspiller igjennom på blank kasse.

Remy skulle treffe stolpen like før slutt da de Jong vant ballen fra Vlaar på dødlinjen og foret den utlånte angriperen inne i boksen. Og det var nettopp Remy som skulle bli dagens helt da han på overtid stakk hull på byllen etter at laget var inne i sin åttende time med måltørke.

Ekstatiske: Pardew, Woodman og Carver feirer mål og seier. FOTO: www.nufc.co.uk

Pardew lettet
Newcastle-sjefen var av den formening at hele stadion hadde vært nervøse, og han understreket at det var viktig å få fansen med seg.

«Det var en spesiell kamp, for tilskuerne var definitivt stille fram til Williamsons overtakelse av ball (fra Bentekes forsøk på gjennomspill, red.anm.). Det var en spesiell hendelse som løftet stadion, løftet spillerne, og plutselig skapte vi tre eller fire sjanser», kommenterte Pardew.

Det er hva dette stedet er, nærmest et pustende, levende dyr, og vi behøvde at det kom til live.

Det var ifølge Newcastle-treneren helt avgjørende at hjemmetilhengerne kom til live.

«Det er hva dette stedet er, nærmest et pustende, levende dyr, og vi behøvde at det kom til live. Det gjorde det, og det hjalp oss.»

Videre fortalte Pardew at han var lite komfortabel med den elendige situasjonen, og det var viktig for ham å få ting på plass fort. Ikke minst for trenertemaet, som han har satt i en prekær stilling, men også for supporterne.

«Jeg føler meg ikke komfortabel når støtteapparatet er under press. Du kan være veldig tykkhudet selv som trener, men jeg var nervøs på vegne av trenerteamet denne uken», sa Pardew.

Og han fortsatte: «Jeg var desperat i jakten på et resultat, og det var for dem at jeg ville ha en seier, og selvsagt fansen, som har måttet være veldig, veldig tålmodige på hjemmebane.»

You must be logged in to post a comment Login