Venstreback på vei

Oppdatert: 29. January 2020

Ifølge flere troverdige kilder skal Newcastle føle seg sikre på at Danny Rose ankommer klubben før overgangsvinduet stenger.

Bruces drømmesignering?
Det var Sky Sports som først meldte om at klubben selv var optimistisk vedrørende rekrutteringen av en ny venstreback innen førstkommende fredag. Sportsmediet melder også at The Magpies fremstår å være Spurs-backens foretrukne destinasjon blant klubbene som har vist interesse for 29-åringen. Svært troverdige Graeme Bailey har underbygget dette, og hevder at Newcastle er i ferd med å hente spilleren på lån, med en mulighet til å gjøre overgangen permanent ved sesongslutt.

Noe som kan underbygge at en overgang kan være like rundt hjørnet, er at spilleren visstnok ikke skal ha trent med resten av spillergruppen i dag.

Det er ingen hemmelig at Steve Bruce beundrer Rose, noe han langt på vei bekreftet på fredagens pressekonferanse da han ble konfrontert med spørsmål om spilleren. Bruce uttalte da at 29-åringen er en «kvalitetsspiller». Landslagsbacken ble for øvrig linket til klubben i sommer, like etter at Newcastle-treneren hadde sluttet seg til The Magpies. Bruce har også erkjent at klubben er på utkikk etter en venstreback, etter at Jetro Willems, og sannsynligvis også Paul Dummett, mister resten av sesongen.

Uønsket
I sommer ble Rose utelatt fra Spurs sin treningsleir, etter å ha blitt oppfordret til å finne seg en ny klubb. Slik gikk det altså ikke, men spilleren synes nå igjen å være uønsket. Ifølge rapporter i dag, skal Rose og Jose Mourinho havnet i en konflikt på treningsfeltet etter å ha blitt vraket fra forrige serierunde. Dette har imidlertid Spurs-sjefen tonet ned.

Rose har kun startet én ligakamp siden Mourinho overtok managerjobben. I tillegg har spilleren blitt utelatt fra flere kamptropper den siste tid.

 

OPPDATERING: Sent onsdag kveld melder The Telegraph at det foreligger en avtale mellom klubbene. Ifølge avisen vil Rose slutte seg til klubben på lån ut sesongen. I tillegg har Newcastle sikret seg opsjon på kjøp ved sesongslutt. Newcastle betaler to millioner pund for å låne venstrebacken. Sky Sports slutter seg også til dette onsdag kveld. 

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login