Varsler nye protester mot Ashley

Oppdatert: 19. May 2015

Supporterne bak Ashley Out-kampanjen planlegger å “okkupere” St. James’ Park etter søndagens viktige kamp mot West Ham, samtidig som de oppfordrer fansen til å støtte laget under sesongens siste kamp.

Protestene mot Mike Ashley sitt eierskap i Newcastle United har gradvis eskalert i takt med lagets negative formutvikling som har endt i en desperat kamp for å overleve i Premier League. Den anonyme gruppen Ashley Out, som blant annet regisserte boycotten mot Spurs forrige måned, oppfordrer nå til en samlet protest etter kampen mot West Ham på søndag.

I en uttalelse sier gruppen: “Mange supportere vil fortsette boycotten, og holde seg unna West Ham-kampen. Dette er noe vi oppfordrer ettersom det treffer Mike Ashley der det sårer mest. Likevel, på grunn av omstendighetene rundt kampen på søndag forstår vi at det vil være vanskelig for mange supportere å holde seg unna. For de av oss så velger å ikke fornye sesongkortene vil denne kampen bli vår siste kamp på St. James’ Park frem til Mike Ashley velger å selge klubben.”

Gruppen planlegger å “okkupere” stadion etter kampslutt, og vil dermed fortsette protestene mot Mike Ashley uten å forstyrre spillerne i det de skal kjempe mot Sam Allardyce & co om å overleve i den engelske toppdivisjonen. De sier at protestene skal være avklart med det lokale politiet, og det er ment som en fredelig protest.

“Uansett hva resultatet av matchen og kampen mot nedrykk blir, vil vi fortsette å okkupere stadion etter kampslutt og vi oppfordrer alle som møter opp om å gjøre det samme. Ta med flagg, ta med plakater, og ikke minst ta med stemmene deres.”

Det ble estimert at flere tusen supportere valgte å boycotten i hjemmekampen mot Spurs (AshleyOut.com tror selv at at sted mellom 5000 og 20 000 tok del av boycotten), selv om de offisielle tallene var tilnærmet uendret, ettersom det er vanlig prosedyre i Premier League å telle med sesongkortinnehavere i tilskuerantallet. Andre protester som gruppen står bak inkluderer å vise et rødt kort i det 34. minutt for å vise sin avsky mot å ha £34 millioner i banken som ikke blir brukt på spillere, i tillegg til demostrasjoner blant annet utenfor Sports Direct-butikker i London som også var koordinert med lignende protester i Glasgow – hvor Rangers-fansen også er i mot Mike Ashley sin involvering i den tradisjonsrike skotske kluben.

“Sammen vil vi gjøre det klart at nok er nok, og forlange – på den globale platformen som Sky Sports er – at mannen som alene er ansvarlig for klubbens fall til middelmådighet, Mike Ashley selv, legger klubben ut for salg umiddelbart.”

Klubben har ikke kommentert uttalelsen til Ashley Out.

You must be logged in to post a comment Login