West Hams håp kan redde Newcastle

Oppdatert: 19. May 2015

West Hams absurde sjanse til å få spille i Europa League kan gjøre jobben enklere for Newcastle på søndag.

En kamp gjenstår, og Newcastle er fremdeles ikke sikret Premier League-plass neste sesong. Søndag venter West Ham på St. James’ Park. Men bortelaget kjemper om mer enn æren, til tross for at de i skrivende stund er plassert på en intetsigende 11. plass.

Laget fra London kan nemlig kvalifisere seg til Europa League kommende sesong. Ikke fordi de har mulighet til å klatre de nødvendige plassene på tabellen, men fordi de ligger an til å bli kvalifisert på grunn av fair play.

Det skjer etter at UEFA annonserte at England, Nederland og Irland vil være landene som får en ekstra fair play-plass i Europa League kommende sesong.

Det betyr at dersom Liverpool holder unna og ender på 5. eller 6. plass, som gir rødtrøyene Europa League-plass neste sesong, vil sjansen for West Ham til å få spille i Europa i høst være stor.

Statistikken gjorde utslag også i forrige serierunde, da Everton gjestet Sam Allardyce sine menn. For mens de blå fikk dommer Kevin Friend til å trekke opp kortstokken fire ganger i løpet av kampen, gikk West Ham av banen med kun ett gult kort.

Muligheten og ikke minst den økonomiske gevinsten det medfører, vil være en fordel for Newcastle, dersom laget evner å by opp til en skikkelig kamp for å berge Premier League-plassen. Med seier vil de svarte og hvite være sikret en ny sesong på øverste nivå. Men jobben må gjøres selv – og slik formen har vært i år, trenger man alle fordelene man kan få.

You must be logged in to post a comment Login