Jakten på en hovedtrener fortsetter

Oppdatert: 22. May 2015

I disse dager ligger fokuset på søndagens ultraviktige kamp mot West Ham, men etter helgen forventes det at jakten på en permanent hovedtrener fortsetter. Det har vært mye frem og tilbake i media, og TAN gir deg her en oppdatering.

Selv om veldig få, om noen, i det hele tatt vet hva som skjer i hodene til Charnley og Carr, så drives spekulasjonene videre. Etter det pinlige tapet for Leicester tidligere i mai ble det sagt at Steve McClaren ble spurt om å overta Newcastle for resten av sesongen, noe Derby-manageren skal ha avslått. Likevel skal McClaren være aktuell for jobben etter det har blitt avgjort hvilken divisjon Newcastle er i når vi starter i gang igjen i august. Den tidligere England-manageren skal sitte utrygt i Derby da det nevnes at de vurderer å hente inn Paul Clement fra Real Madrid, og det kan da åpne opp for at Ashley & co greier å hente McClaren for en billigere penge.

Paul Clement linkes også til Newcastle. Engelskmannen jobber i tiden som assistent for Carlo Ancelotti i den hvite delen av Madrid, noe han også har gjort i Paris St Germain og Chelsea, og det spekuleres i om at han skal være klar for en managerjobb. Det er dog usikkert om han vil akseptere rollen som hovedtrener som er stillingen Newcastle har å tilby.

En annen klubben har vært linket til som holder til i Madrid-området er Rayo Vallecano sin manager Paco Jemez, som også har blitt linket til Sevilla etter å ha gjennomført en underholdene sesong med Vallecano. Nå har derimot Paco signert ny kontrakt, og har dermed endt alle spekulasjoner om at han beveger på seg. En annen som skal ikke lenger skal være interessert i år jobbe under Mike Ashley, er den karismatiske franskmannen Remi Garde, som i følge ryktene avventer situasjonen i håp om et bedre tilbud. Ex-Lyon manageren var lenge en favoritt, men det skal nå altså ikke være aktuelt. I tillegg har tyskeren Thomas Tuchel, som også var ryktet til Newcastle, være klar til å ta over for Jurgen Klopp som Dortmund-manager.

Fremtiden til nevnte Jurgen Klopp er fremdeles uklar, men få eller ingen har troen på at Klopp i det hele tatt er interessert i å flytte til Tyneside, og det virker ikke som han blir vurdert av Newcastle heller. Noen rykter sier at han skal ha diskutert med det tyrkiske storlaget Fenerbache, og noen sier at både Real Madrid og Manchester City skal være klar til å tilby han kontakt. Men en som snart gir seg i Tyrkia, mer bestemt Besiktas (laget til Demba Ba), er kroatiske Slaven Bilic som nå skal være på listen til Charnley og Carr. Bilic har tidligere vært kroatisk landslagstrener, og linkes også til å overta jobben til Sam Allardyce i West Ham – hvor han spilte i 2 sesonger på midten av 1990-tallet.

En favoritt blant fansen er Middlesborough-manageren Aitor Karanka, som i disse dager er 1 finale under å rykke opp til Premier League igjen. Karanka har, i likhet med Clement, vært assistent i Real Madrid før han flyttet til nord-England, da han jobbet der under Jose Mourinho. Sist, men ikke minst, er det alltid en mulighet for at John Carver kan få jobben permanent. Hovedkilden til dette er vel Carver selv, som i hvertfall skal være garantert å fortsette som assistenttrener under den nye hovedtreneren, men samtidig skal han være involvert i å kartlegge spillere som skal signeres i sommer.

Mye avhenger nok av hvor Newcastle spiller neste år, og om en potensiell trener er villig til å jobbe det tilsynelatende kaotiske miljøet som klubben befinner seg i nå.

You must be logged in to post a comment Login