Varsler et aktivt sommervindu

Oppdatert: 23. March 2015

Man trenger neppe å overbevise supporterne at stallen trenger forsterkninger, men nå kan til og med Mike Ashley ha blitt overbevist om at troppen per dags dato ikke er god nok. I tillegg ligger det an til at flere spillere er på vei ut, og dermed kan det bli et meget aktivt sommervindu for Newcastle United.

Ashley og Carnley har akseptert at denne sesongens transferpolicy har vært feilaktig, og bekrefter (gjennom Carver) at de skal prøve å gjøre opp for det denne sommeren. Et eksempel var lange forhandlinger forrige sommeren angående spillere som Lacazette og Loic Remy som gikk i vasken, og man endte opp med å låne Facundo Ferreyra – en spiller som ikke var nøye scoutet eller fulgt av Graham Carr.

Midlertidig hovedtrener John Carver har snakket med Lee Charnley, som igjen har snakket med Mike Ashley, og bekrefter at ledelsen har innsett at troppen mangler kvalitet – og da spesielt bakover på banen og i forsvarsleddet. Med høyreback Janmaat som stopperalternativ sammen med Williamson for tiden, skal visst nok Charnley og Carr ha “startet prosessen” med å identifisere nye spillere. Carver skal også ha vært så heldig at han har blitt involvert i prosessen, og kan bekrefte at spillere som blir sett på er av høy kvalitet.

Flere av dagens spillere kan også risikere å spille for andre klubber etter sommeren. Hele 7 spillere skal ha kontrakter som utløper i juni, inkludert Gutierrez, Ameobi, Ryan Taylor, Alnwick, Streete, Campbell og den unge slovakeren Sabtka. Legg til at Coloccini begynner å dra på årene, og at det er sådd tvil om kvaliteten rundt spillere som Gouffran og Anita. Newcastle uttalte i forbindelse med januarvinduet at troppen skal ha omtrent 25 spillere, så om flere spillere forlater St. James Park så må flere spillere inn.

To av spillerne som har blitt nevnt den siste tiden er Marseilles midtbanespiller Andre Ayew, en av stjernene på det ghanesiske landslaget, som har en kontrakt som går ut til sommeren og dermed vil være gratis (noe som nok klinger bra i Ashley sine ører). I tillegg nevnes stortalentet Aleksandar Mitrovic som til daglig spiller i belgiske Anderlecht, hvor han har scoret 36 mål på 76 kamper. Mitrovic er sett på som en av de største talentene i Europa, og vil nok koste en del millioner ettersom han blir fulgt av nesten samtlige storklubber.

I tillegg kommer Nottingham Forest-duoen Lascalles og Darlow inn til sommeren, to engelskmenn som ble signert i fjor sommer og deretter lånt ut igjen denne sesongen. John Carver sier at Newcastle de siste årene har hatt en tropp med 13-14 kvalitetsspillere og de nå håper å få inn enda mer kvalitet, og det meste av fokuset skal altså ligge på en forsvarsspiller og en spiss som scorer mål.

Newcastle vil nok fremdeles prøve å finne spillere av “verdi”, altså at man scouter spillere nøye og setter en maxpris de er villig til å betale. Markedet har tidligere vært hovedsaklig Frankrike, men der har prisene økt grunnet Monaco og PSG sin imponerende innsats i Champions League. Frankrike vil nok fortsatt være et marked som blir undersøkt, men kilder sier at Carr og Charnley også fokuserer på spillermarkedet i Spania og Tyskland. Delvis pga suksessen de har hatt med Ayoze Perez, men i Spania (utenfor de topp 3-4 beste klubbene) sliter klubbene med økonomien og i Tyskland har man spillere som man føler kan gå rett inn i Premier League.

Utenom Perez gikk Newcastle langt i å forsøke å lokke til seg Tysklands U21-spiss Lassonga, som til slutt valgte en overgang til Hamburg. Tyskland er også landet hvor man fant Papiss Cisse, en signering som er vurdert som en suksess av ledelsen i NUFC.

Da gjenstår det å se om ord blir handling i sommer. Hvem vil du se i troppen neste sesong? Skal vi beholde Sammy, Jonas og Taylor? Og tror du vi beholder Krul, Sissoko og Janmaat? Diskuter i forumet vårt!

 

You must be logged in to post a comment Login