Før kampen: Everton – Newcastle

Oppdatert: 14. March 2015

John Carver og resten av Newcastle reiser til Goodison Park på søndagen uten en suspendert Papiss Cisse. Newcastle sin posisjon som nr 11 i Premier League kan ikke endre seg uansett utfall mot de blåe scouserne, men etter lørdagens kamper begynner Crystal “Pardew” Palace å nærme seg. Samtidig er det bare 4 poeng opp til West Ham på 10. plass.

Tidspunkt: 17:00 søndag 15. mars.

Dommer: Martin Atkinson

Laget har som mål å ende topp 10 i Premier League, og fremover venter et tøft kampprogram. Etter søndagens kamp mot Everton venter nemlig Arsenal, Sunderland, Liverpool og Spurs, i tilegg til at Crystal Palace vant 3-1 hjemme mot QPR på lørdagens – og de fleste ser nok helst at laget holder seg foran Alan Pardew på tabellen.

Papiss Cisse er som kjent blitt suspendert i 7 kamper etter “Spitgate”-episoden mot Manchester United, i tillegg til at Abeid skal ha skadet seg på trening, og vi må også klare oss uten Siem De Jong, Tiote, Haidara, Dummett og Steven Taylor. De gode nyhetene er at Cabella er tilbake sammen med Colback og reservekeeper Elliott. Førstnevnte har vært et friskt pust i laget etter at Carver overtok, og vil nok være enda viktigere med tanke på Cisse sin utestengelse. Scoringsansvaret blir nok fordelt på enten Riviere eller Ayoze Perez, og det er forventet at Ryan Taylor fortsetter på venstreback i mangel på alternativer – noe som er ganske imponerende siden vi startet sesongen med hele 3 ganske gode venstrebacker.

For Everton sin del er det usikkerhet rundt spillere som Baines, Stones og Osman, mens Barry er suspendert og Hibbert, Oviedo, McGeady og Pienaar også er ute. Everton har vært veldig svak så langt i Premier League, og spilte torsdag mot Dynamo Kiev i Europa League – en kamp de vant 2-1 etter en sen straffescoring av Lukaku.

Rekordkjøpet til Everton, Romelu Lukaku, er nok mannen Williamson og Coloccini må passe ekstra godt på. Den storvokste spissen er i god form og har scoret 9 av lagets 16 mål siden nyttår, og liker seg mot Newcastle hvor han har 4 mål på 5 kamper. Everton har derimot bare vunnet 1 av sine siste 12 kamper i Premier League, og Newcastle vant 3-2 på St. James Park i desember i det som viste seg å være Pardews siste kamp som Newcastle-manager.

Det er tydeligvis i 2. omgang at Newcastle må gjøre det. Ingen har sluppet inn flere mål i de siste 45 minuttene som Everton (og QPR), og Newcastle har enda ikke scoret i en bortekamp før det har passert 30 minutter. I tillegg har kun lagene som ligger på de 3 nederste plassene sluppet inn flere bortemål enn Newcastle.

Om Newcastle skal ha håp om 10. plassene bør poengene snart samles. Everton har vist seg vanskelig å slå på Goodison Park, men lider av å måtte spille Europa League på torsdager slik mange andre har gjort før dem. Mye er nok avhengig av at Romelu Lukaku blir stoppet, og samtidig må noen andre enn Papiss Cisse score for Newcastle.

Sannsynlig Newcastle-lagoppstilling: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, R. Taylor – Sissoko, Colback – Obertan, Cabella, Gouffran – Ayoze/Riviere

TAN spår 2-0 ledelse til pause fordel Everton, men scoringer av Ayoze og Ryan Taylor sikrer 2-2!

Howay the lads!!!

You must be logged in to post a comment Login