Bare Vuckic god nok for Rangers

Oppdatert: 25. March 2015

Som en følge av Ashley sin involvering med Rangers ble 5 spillere i januar flyttet på lån over grensen til Glasgow og Skottland, men etter 2 måneder i den skotske andredivisjonen er det bare slovenske Haris Vuckic som har vist seg god nok for de blåkledde skottene.

Shane Ferguson, Gael Bigirimana, Remie Streete og Kevin Mbabu sliter alle med spilletider og/eller skader etter å bli ha lånt ut til Rangers som kjemper om opprykk til den skotske toppdivisjonen. Kun Haris Vuckic kan sies å ha bidratt noe særlig de siste 8 ukene de har vært delaktig i troppen. Det er med andre ord usikkert om de noen gang blir å se i Newcastle-drakt igjen.

Den unge stopperen Streete har fått 1 kamp før han ble skadet, og gutten som Pardew spådde en lysende fremtid for virker å være langt unna en plass i høstenes Newcastle-lag. Bigirimana, som var svært lovende etter at han ble kjøpt fra Coventry, skal være slått ut av en mystisk sykdom som gjør at han mest sannsynlig ikke vil få en kamp for Rangers før sesongen er ferdig. Faktisk har det nå blitt sagt at ingen av de 5 spillerne gikk gjennom en medisinsk test før låneovergangene ble bekreftet.

Og om det muligens kan bli verre, så skal Ferguson og Mbabu være så dårlig at de ikke en gang trener med førstelaget til Rangers. Venstrebacken Ferguson har 23 kamper for Newcastle og spilte VM-kvalikk for Nord-Irland for et knapt år siden, og var til og med så god på sitt utlån til Birmingham at daværende Newcastle-speider Joe Kinnear ville kjøpe han til Newcastle (selvfølgelig uvitende om at han allerede var Newcastle-spiller og lagkamerat med Yohan Kebab).

Det er også urovekkende at 19-år gamle Mbabu ikke får spilletid, den unge sveitsiske stopperen har representert Sveits på yngre landslag og har (også) blitt sett på som et stort talent av Peter Beardsley og de som jobber med talentene i klubben. Spørsmålet mange stiller seg nå er om talentene i Newcastle virkelig er gode i det hele tatt. Adam Campbell ser også ut som en spiller som ikke blir god nok for Newcastle, og man kan også notere seg at Adam Armstrong har fått begrenset med spilletid så langt i 14/15-sesongen. Det neste “stortalentet” på vei opp er Oliver Kemen som fikk sin første plass i en kamptropp mot Arsenal forrige helg.

Et lite lyspunkt er det at Haris Vuckic har fått spilletid med 3 mål på 7 kamper. Vuckic blir likevel 23 år til høsten og det spørs om han kan bidra i Premier League til tross for en godkjent innsats mot lag som  Cowdenbeath, Alloa og Queen of the South. 

Hva tror du? Er akademispillerne for dårlige? Får vi bruk for spillere som Abeid og Aarons fremover (som kom til akademiet ganske sent)? Har du troen på Armstrong, Kemen og Collum Roberts? Diskuter i forumet vårt!

You must be logged in to post a comment Login