Utskiftninger sentralt på midtbanen?

Oppdatert: 31. January 2021

Newcastle går inn i en travel sluttfase av overgangsvinduet, hvor det synes å være mange baller i luften på en gang.

Posisjonen som prioriteres er sentralt på midtbanen, hvor Steve Bruce kan velge blant Jonjo Shelvey, Jeff Hendrick, Isaac Hayden og brødrene Longstaff. Til nøds kan også Fabian Schar skyves frem i en defensiv midtbanerolle. Foruten Hayden, er det lite kraft og duellstyrke i midtbaneleddet, mens kreativiteten stort sett hviler på Shelveys skuldre. Om man ikke tar i betraktning lørdagens knallsterke 0-2-seier mot Everton, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor man ønsker forsterkninger i midtbaneleddet. Posisjonen har vært et svakt punkt i laget denne sesongen.

Det er særlig tre navn som har utmerket seg. Som nevnt i går, skal Newcastle være i samtaler med Celtic om en mulig leieavtale for 25 år gamle Olivier Ntcham, mens samtalene også pågår med Leicester om en mulig avtale for Hamza Choudhury. Ifølge troverdige Simon Jones, som skriver for Daily Mail, er også Arsenal kontaktet om en overgang for 21 år gamle Joe Willock. Ntcham og Willock er utvilsomt mer offensivt anlagte enn Choudhury, som kan minne litt om vår egen Hayden i spillestilen. Etter alle solemerker å dømme er det bare aktuelt å hente én sentral midtbanespiller til klubben på nåværende tidspunkt. Både Ntcham og Choudhury skal være aktuelle for permanente overgangen, mens det er vanskelig å se for seg at Arsenal ville gått med på en opsjonsavtale ved en eventuell utlånsavtale for Willock.

Skulle klubben makte å rekruttere et nytt fjes på midtbanen, skal Matty Longstaff være aktuell for et utlån. Ifølge Football Insider, som riktignok ofte synes å bomme på det som meldes, skal Watford være i samtaler med Newcastle om en utlånsavtale. Rødluggen var sterkt linket til Championship-klubben i sommer, før han endte opp med å signere en ny kontrakt med The Magpies.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login