Une, deux, trois franske scoringer på “French Day”!

Oppdatert: 24. February 2013

Denne kampdagen var dedikert til våre franske spillere, og  nettopp disse skinte i hjemmekampen mot Southampton.

Vi stilte med et lag uten de store overraskelsene, Gouffran var tilbake fra skade og startet på høyre og Jonas fortsatte på venstre. Tiote var foretrukket sentralt og Rob Elliott fikk sin Premier League-debut da Krul er ute noen uker med en ankelskade.

IKKE MED FRA START
Det tar ikke lang tid før hjemmepublikummet får en sjokkstart, fra venstre slår Cork inn mot Lambert  som vinner duellen og får headet ned til Schneiderlin som banker inn ballen bak Elliot.
Etter dette faller bortelaget litt ned og hjemmelaget tar over ballinnehavet, og etter femten minutter kommer den første sjansen. Sissoko kliner til fra distanse, men Boruc får slått ballen ut til corner.
Like etter kommer Debuchy til innlegg og legger 45 ut til Gouffran, han bommer på ballen men det blir en bra pasning til Cisse. Han får derimot ikke stokket beina og skuddet går langt utenfor.
Vi fortsetter presset og får til slutt hull på byllen! Cabaye finner Gouffran med en fin pasning, han fører ballen inn i feltet og slår til med 2-3 overstegsfinter. Skuddet blir reddet, men returen faller ikke overraskende til Sissoko som skyter inn utligningen.

Sissoko har vært “on fire” siden hans overgang fra Frankrike.

Southampton skaper fremdeles ikke mye, og vi tar ledelsen til pause! Elliot slår et langt frispark i retning Gutierrez som går opp i duell med Shaw. Ingen vinner ballen og den spretter videre til Cisse. På halv-volley fra 35 meter knaller han til og ballen går i en fin bue over Boruc. En fantastisk scoring av Senegaleseren.

Cisse knaller til fra 35 meter!

Like før pause må Colo gi seg etter et brassespark (!) ved eget hjørneflagg, Yanga-Mbiwa kommer inn.

NOK EN FORFERDELIG START
Southampton går nok en gang rett i strupen på oss etter pause. Først varter Elliot opp med god redning på et frispark fra Lambert før bortelaget nok en gang utnytter passivt forsvarsspill. Lallana har ballen ute til høyre og venter på at Lambert kommer fri i feltet. Ingen plukker han opp og han setter ballen mellom beina til Elliot. Like etter er Lambert nok en gang umarkert i feltet, men hans stupeheading går like utenfor.
Publikum presser hjemmelaget fremover i banen, og når det produseres sjanser er det som oftest Cabaye som står for regien. Etter 66 minutter slår han en fantastisk langpasning til Debuchy som på første touch prøver å legge ballen inn mot 5-meteren der Cisse ankommer. Ballen slår opp i hånda til Fox, og dommeren peker korrekt på straffemerket. Cabaye trer frem og giør ingen feil da han sender Boruc feil vei.

Cabaye sikkerheten sjøl fra straffemerket.

For å runde av det hele kommer vår andre back frem på venstre i det 79ende minutt. Hans innlegg blir klarert av Fox, men rett i Hooiveld som ender med å skåre et komisk sjølmål.

Det ender med en 4-2 seier. En seier som tar oss forbi Sunderland! Opp på 14-plass! og seks poeng ned til nedrykk!

KAMPFAKTA

0-1 Schneiderlin 3 min
1-1 Sissoko 33 min
2-1 Cisse 42 min
2-2 Lambert 50 min
3-2 Cabaye 67 min
4-2 Hooiveld (Sjølmål) 79 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE: Elliot, Debuchy, Coloccini (Mbiwa), Saylor, Santon, Cabaye (Perch), Tiote, Sissoko, Jonas, Gouffran (Anita), Cisse

SOUTHAMPTON: Boruc, Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw (Fox), Cork, Schneiderlin, Davis (Ramirez), Lallana, Rodriguez (Puncheon), Lambert

MIN BESTEMANN: Debuchy (Viser sin klasse. Løper konstant på backen og er stadig i gode posisjoner. Skaffer oss straffe)

You must be logged in to post a comment Login