Topp fem etter halvspilt sesong?

Oppdatert: 29. December 2013

Preview: Newcastles form settes ordentlig på prøve når Arsenal gjester St. James’ Park til årets siste kamp.

Søndag 29. desember

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 1430 (norsk tid)

Dommer: Lee Probert

 

I år som i fjor står Arsenal på motsatt banehalvdel den 29. desember. Fjorårets kamp endte hele 7-3 til hjemmelaget fra London. Den gangen var imidlertid kampinngangen en helt annen. Newcastle hadde ynkelige 6 poeng på sine 9 siste kamper, mens de 9 foregående kampene i år har resultert i hele 22 poeng av 27 mulige. Dagens kamp skal dessuten spilles på St. James’ Park, hvor Newcastle ikke har tapt siden september.

På den annen side møter vi, om mulig, et enda bedre Arsenal-lag i år enn i fjor. The Gunners vil, med seier i dag, lede Premier League etter halvspilt sesong. Arsène Wengers menn seiler opp som en klar gullkandidat, noe kanskje ikke så mange hadde tippet i sommer. På fredag, da Manchester City ennå ikke hadde tatt over som serieledere, hadde Alan Pardew følgende å si som dagens motstander:

Arsenal er på toppen av tabellen. Det har de fortjent ettersom de har vært det beste laget under første halvdel av sesongen. Men vi er i bra form, og Arsenal vet at det ikke blir lett å slå oss.

Statistikk

Newcastle har lykkes i å slå Arsenal bare én gang på de 10 siste forsøkene. Hovedstadslaget har vunnet hele seks av dem, inkludert de tre siste. Tilsvarende oppgjør i fjor var sesongens siste kamp, og Arsenal sikret seg en plass i Champions League med 0-1 på St. James’ Park.

Forrige gang Newcastle slo Arenal på hjemmebane var i 2005. Fra den kampen er Shola Ameobi den eneste spilleren som er igjen i dagens Newcastle-stall. Det samme gjelder Mathieu Flamini i Arsenal.

Yoan Gouffran har skåret i fem hjemmekamper på rad, og bør derfor fryktes av Wenger.

MÅLFARLIG: Yoan Gouffran har skåret i Newcastles fem siste hjemmekamper.

Med Yohan Cabaye i startelleveren har Newcastle et poengsnitt på 2,23. Det er bedre enn serieleder Manchester City. Uten Cabaye fra start er poengsnittet på 0,8, hvilket kvalifiserer til nedrykk.

 

Skadesituasjonen

Det tøffe juleprogrammet byr på utfordringer for alle Premier League-managere. Man er nødt til å gå rundt på spillere, og bredden i stallen kommer derfor veldig til syne uten at det nødvendigvis foreligger noen skader.

Med unntak av Jonas Gutièrrez og Ryan Taylor har Newcastle ingen skader. Cheick Tioté er tilbake etter å ha sonet karantene under 5-1-seieren over Stoke, og Pardew står dermed fritt til å velge blant sine beste menn. Mange ønsker å se Hatem Ben Arfa fra start etter å ha sett han herje med Stoke-forsvaret på torsdag. Det betyr i så fall at Pardew må droppe en av sine sentrale midtbanespillere dersom han ønsker å gjøre plass for Tioté. Det er heller ikke utenkelig at manageren velger å gå ut i en 4-4-2-formasjon med Shola Ameobi og Loïc Remy på topp. Da står Ben Arfa, Sissoko, Anita og Tioté alle i fare for å havne på benken.

PUBLIKUMSYNDLING: Mange vil bli skuffet dersom Pardew vraker Ben Arfa fra startelleveren.

Les også: http://newutd.no/ben-arfa-takknemlig-for-stotten/

For Arsenal er Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain og Aaron Ramsey alle ute med skader. Jack Wilshere er imidlertid tilbake etter å ha sonet to kampers karantene for å ha vist Manchester City-fansen fingeren. I tillegg markerte Lukas Podolski sin tilbakekomst fra skade med en skåring i Arsenals 3-1-seier over West Ham på Boxing Day. Wenger har en enorm bredde offensivt, og kan derfor komme til å starte med noen av sine beste på benken.

 

Antatte startellevere

Newcastle (4-5-1): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Anita, Tioté, Cabaye, Sissoko; Rémy

Arsenal (4-2-3-1): Szczesny; Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Sagna; Arteta, Wilshere; Podolski, Cazorla, Walcott; Giroud

 

Magnus Braaten (@magnbraa)

You must be logged in to post a comment Login