Første kamp i 2014

Oppdatert: 31. December 2013

Preview: Det tette juleprogrammet strekker seg like over nyttår, og første nyttårsdag reiser Newcastle til West Midlands.

Onsdag 1. januar

Premier League – The Hawthorns

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Lee Mason

 

Etter halvspilt sesong ligger West Bromwich på femtendeplass, to poeng over Fulham og nedrykksstreken. At de ikke ligger enda dårligere an er nesten et mirakel med tanke på at de så langt står med bare tre seire. Grunnen er at laget har hele ni uavgjorte på de 19 kampene som er spilt, inkludert de tre siste. Skulle også onsdagens kamp ende med poengdeling vil det bli Newcastles første på bortebane i år. Kalenderåret 2013 har i det hele tatt vært et av de dårligste for The Baggies i Premier League. På 37 kamper har de tatt ynkelige 34 poeng, hvilket er for dårlig dersom man skal holde seg på øverste nivå i England.

For West Bromwich’ del kommer Keith Downing til å lede sin fjerde kamp siden sparkingen av Steve Clarke i midten av desember. Oppsigelsen skyldtes først og fremst at klubben hadde tapt fire kamper på rad, og heller ikke vunnet på de siste seks. Med Downings tre uavgjorte er West Bromwich oppe i ni kamper på rad uten seier. Formann i klubben, Jeremy Peace, uttalte nylig at en ny manager vil være på plass innen få uker.

Også lagene imellom er statistikken på Newcastles side. Møtet på St. James’ Park i slutten av november endte 2-1, og i fjor fikk vi se lagene spille 1-1 på The Hawthorns. Ikke på de fire siste oppgjørene har The Magpies tapt for West Bromwich.

 

Skadesituasjonen

Keith Downing så ut til å ha spissproblemer inn mot Newcastle-kampen, men kan med litt flaks få velge fritt blant hele sitt mannskap. Shane Longs leggskade, som har holdt han  på sidelinjen de siste to ukene, ser ut til å ha gitt seg. Også Chris Brunt vil trolig rekke årets første kamp til tross for at han skal ha fått problemer med ryggen. Hva Victor Anichebes lyskestrekk angår, vil nigerianeren bli testet tett opp mot kampen.

Det var knyttet tvil rundt hvorvidt Nicolas Anelka ville bli utestengt for sin noe kontroversielle feiring mot West Ham forrige uke. Franskmannen har, i tillegg til å garantere at det ikke lå noen vonde tanker bak feiringen, lovet å ikke gjøre det igjen. Saken er oppe til diskusjon hos FA, og ettersom ingen dom har falt, er den meritterte måljegeren spilleberettiget.

I likhet med motstanderlaget har Newcastle svært få skader å ta hensyn til. Ryan Taylor er stadig den eneste med sitt røkne leddbånd. Alan Pardew kan likevel komme til å gjøre endringer fra Arsenal-kampen, ettersom det for mange vil bli den tredje kampen på en uke. Hatem Ben Arfa er blant dem ser ut til å få sjansen fra start.

RØKET LEDDBÅND: Ryan Taylor har operert leddbåndet tre ganger, og vil tidligst returnere i august.

Kampen mot Arsenal på søndag ble Mike Williamsons hundrede offisielle kamp i Newcastle-drakta. Engelskmannen har utnyttet et skadeplaget midtforsvar til det fulle, og er for for tiden i svært god form. Twitterkontoen “Mike Brazilliamson” opplever om dagen stor støtte, hvilket er et klart tegn på at han snart må bli ansett som en reell kandidat til den engelske VM-troppen.

WILLIAMSON TIL VM?: Mike Williamsons prestasjoner denne sesongen gjør at flere har fått øynene opp for 30-åringen på landslagsnivå.

 

Antatte startellevere

West Bromwich Albion (3-5-2): Foster; Olsson, McAuley, Lugano; Ridgewell, Sessegnon, Mulumbu, Morrison, Jones; Berahino, Anelka

Newcastle United (4-5-1): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy; Gouffran, Cabaye, Tioté, Sissoko, Ben Arfa; Rémy

You must be logged in to post a comment Login